08 Май 2021събота01:06 ч.

Снимки АРХИВ ДУМА

1 МАЙ

Празникът на ДУМА и на левия печат

Чакаме всички утре в Борисовата градина

/ брой: 84

автор:Велиана Христова

visibility 367

След две години прекъсване утре в Борисовата градина отново ще се съберем на Празника на ДУМА и на левия печат. Преди 28 години, през 1993 г., Стефан Продев даде идеята в градината да има масов празник на ДУМА, която се роди на 4 април 1990 г. - празник, по подобие на фестивалите на левите издания във Франция и Германия. Идеята се осъществи. По-късно денят се превърна в Празник на ДУМА и на левия печат.

Така се роди уникална за страната ни традиция - всяка година на Празника на труда Борисовата градина се изпълва с десетки хиляди хора. Старо и младо, цели фамилии - от най-възрастните до невръстните, приятели, синдикалисти, журналисти от всички леви медии, народни представители, известни учени, артисти, почти целите творчески съюзи, се превръщат в огромно семейство, в многохилядна слънчева усмивка. 

Градината е Мястото, където всички си определят среща с постоянното: "Ще се видим на празника". Множеството се струпва край масите на левите печатни издания и на левите издателства, отрупани с най-стойностните книги на света. Всички знаят, че край щандовете могат да получат автограф от знаменити български писатели, сред които и тази година ще са Анжел Вагенщайн, Валентин Караманчев и др. А трибуната и естрадата празни няма да останат. Само хора с чисти сърца могат да празнуват и да се веселят така. Никакъв коварен вирус не може да спре този устрем и този празник. Винаги ще го честваме. Защото "короните" на властта и днес нехаят за бедността, и днес се опитват да сложат намордник на свободното ляво слово - най-свободното в България.

ДУМА е вестникът на мечтателите, на интелекта, на всички, които търсят истината, на почтеността. Защото е закърмена не с декларации, а с вярата, че "свободата на словото е майка на всички свободи". Тази свобода не идва даром, напротив - за нея се воюва. Нека и утре да сме заедно!

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 86

Русия и олигарсите заплашвали Украйна

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 86

В ЕС обмислят сили за бързо реагиране

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 86

Коронавирусът убива по 4000 на ден в Индия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 416

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 306

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 865

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ