09 Април 2020четвъртък05:34 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Позата в съня подсказва реалните проблеми

/ брой: 204

автор:Гергана Алексова

visibility 1807

При двойките тя показва на какво равнище са отношенията - твърдят психолози. Много хора не си представят, че техните проблеми, характер и личност влияят на позата, в която спят. Наблюдавайки спящия човек, психолозите могат да определят голяма част от неговите проблеми и тяхната природа.
Някои специалисти дори смятат, че човекът, следвайки своите поведенчески мотиви, спи в поза, изразяваща неговата личност. Те определят 5 основни пози на сън: поза на зародиш, полузародиш, кралска поза, поза върху корема и поза на закрита с ръце глава. Всяка от тях може да разкрие личността на човека и неговите проблеми.
В продължение на 10 години изследователи от Университета на Единбург са наблюдавали позите, в които спят представители на двата пола, включително спящи по двойки. Данните от тяхната статистика показват, че жените като правило се обръщат през нощта на една страна след мъжа, като това се извършва доброволно: "слабата половинка като че ли се предава на победителя".
Все пак при 15 на сто от семействата това не се наблюдава или става в обратен ред, което говори или за несъвместимост, или за това, че жената, която не усеща в мъжа силното начало, се стреми да доминира. Петте основни пози:

Зародиш

Човек лежи на една страна със свити крака, коленете са почти допрени в брадичката. Позата означава стремеж за отделяне от външния свят, страх от бъдещето, неувереност в силите, страх от самостоятелна реализация. Тези хора най-често се поддават на стрес.

Полузародиш

Това е най-разпространената поза - на една страна с леко свити крака. Тя означава уравновесеност, сигурност, умение за лесно приспособяване към всякакви обстоятелства.

Глава, закрита с ръце

Спящият като че ли се предпазва от нещо. Позата означава мнителност, стрес, недоверие към хората, стремеж към постоянство.

Кралска поза

По гръб с разтворени ръце и крака. Това е признак за превъзходство над другите, откритост, умение за комуникативност Още от самото си детство хората, спящи в тази поза, са най-често център на вниманието.

По корем

Положението на ръцете няма значение. Тази поза означава пълен самоконтрол, умение за планиране на живота, обстоятелственост, дори перфекционизъм.

Какво показва начинът,
по който спят двойките?


Мъжът лежи по корем

обърнал гръб на партньорката си и заел цялото пространство в леглото, а жената се е свила на кълбо и се старае да остане незабележима
Това според психолозите означава, че партньорите не са убедени в своите чувства и не се чувстват уютно един с друг. Тази поза е характерна за двойките, които сравнително от скоро спят заедно. Ако вече е изминало доста време след първата съвместна нощ, позата е показател за сериозни проблеми в отношенията.

Жената е по гръб

а мъжът на една страна, държи я за ръка и може лесно де я обърне с лице към себе си
Двойките, които спят по този начин, не просто се обичат, те продължават да се искат. И сутрин, и вечер.

Мъжът, прегърнал възглавницата

а жената е свила крака и е поставила ръце върху главата
Това говори не само за психологическо, но и за физическо несъответствие. Партньорите се чувстват самотни. Ако спите така само след кавга, няма нищо необичайно. Като правило на сутринта най-често ще се събудите прегърнати по силата на навика. Но ако спите така постоянно, това свидетелства за липса на душевно единство.

Двамата са отдалечени

И мъжът, и жената спят, отдалечени един от друг и единият постоянно се стреми да бъде в своята половина от леглото. Еротичният интерес е изчезнал. Опитът да се намали разстоянието или прегръщане на спящия ще предизвика само отрицателна реакция.

Еднаквото положение

Жената лежи с гръб към мъжа, нейната ръка е в ръката на партньора, който е я прегърнал. Еднаквото положение на телата говори за близост на всички нива. Този пълен контакт свидетелства за това, че партньорите се чувстват уютно един с друг. Дори да не се гледат в очите, те са сигурни в своята любов.

С притисната възглавница


И мъжът, и жената спят, притискайки възглавницата към гърдите си. Явен признак за неудовлетвореност и стремеж към търсене на друг партньор.
И мъжът, и жената спят с протегната ръка. Стремеж за откъсване от "семейния плен", наличие на рутина.
 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ