05 Април 2020неделя07:27 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Повече от нахално

/ брой: 219

автор:Валентин Георгиев

visibility 667

Кой спекулира с темата за предстоящо поскъпване на самолетните билети - министър Горанов или всички останали, които стигнаха до този логичен извод, след като се разбра какво е подписал. Това се опита да обясни самият Горанов вчера, попилян от нажежените до червено социални мрежи. Рано било, спекулативно било да се каже дали подписаната и от него декларация за данъци върху самолетните билети,  инициирана от холандското правителство, ще се отрази на цената им, твърди той. Тепърва щяло да се правят анализи и да се предлагат решения, после следвала дългата съгласувателна процедура с всички държави в ЕС. 

Странно, как така българското правителство с лека ръка се включва в нещо, което би ударило милиони българи. От обърканите оправдания на министъра излиза, че едва ли не се надява ЕП да не го приеме и да не се стигне до въпросното поскъпване. А за да няма много шум, всичко се решава на ниво министерски съвет, с "вътрешно обсъждане", после не го огласяват публично, ясно защо. Защото интересът на хората е точно обратният на подобни политики. За много от бедните ни сънародници самолетният билет и сега е лукс, камо ли като се въведе новият данък. Ударени ще бъдат всички наши студенти зад граница и онези 2 милиона, които властта прогони от страната да търсят реализация навън, защото не виждат перспектива и бъдеще в собствената си родина. А може би и затова други големи страни замърсители като Полша например не са в този "отбор", който се опитва да пробута документа "срещу замърсяването", за разлика от България.

Все пак само 9 страни засега са в това "изявление". И ние като по-католици от папата сме между тях. Смехотворно е да се редим до Холандия или Германия... Те вдигат таксите, но понижават цените на билетите на влакове и автобуси и инвестират в тях, не в апартаменти и асансьори като у нас. А има ли въобще място за сравнение между техния транспорт и нашия? Питам риторично. Защото едно време с граници ни спираха да пътуваме, сега ще ни спират с все по-високи цени. 

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 978

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 828

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 498

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 338

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ