09 Април 2020четвъртък18:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Поне 83 848 имат право да участват в избора на председател

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 245

Към 31 януари 2020 г. в БСП официално членуват 83 848 души, стана ясно от доклада на зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, който обобщи отчетно-изборната кампания в партията досега. Бройката на партийците най-вероятно ще се промени, тъй като липсват списъци от няколко партийни организации, някои от документите пък не са били придружени с необходимия брой подписи и не са включени в официалната бройка, има и организации, който не са платили членския си внос и затова също не са в сметките. 5386 са основните партийни организации, които имат възможността да участват във вътрешнопартийния избор.

Досега са проведени 31 общински конференции и общи събрания на БСП, предстои провеждането на още 202, които да излъчат своите номинации за председател на партията. 21 са вече имената, посочени за лидерската битка. Добрев призова кандидатите да не си мерят номинациите, защото според него председател може да се стане с една, а с 200 - да се загуби. Добрев намекна, че може да има идеи за нови уставни промени, а един от въпросите, които постави, е дали с решението за мандатност и несъвместимост на длъжности в БСП партията не влиза във вакуум, лишавайки се от силни хора по места.

Председателят на централната комисия по избора (ЦКПИ) Емил Войнов обобщи досегашните й решения. Във връзка с проверяването на списъчния състав само за два дни са прозвънени 2690 души. Обажданията се правят от доброволци от Младежкото обединение на БСП. В залата обаче се чуха възражения дали проверката на списъците трябва да става по този начин. Имаше и подозрения, че ЦКПИ е иззела правомощия от други партийни органи и дали не подменя решения на НС през своите становища и тълкувателни текстове. 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 68

Испания е близо до овладяване на епидемията

автор:Дума

visibility 116

Борис Джонсън е клинично стабилен

автор:Дума

visibility 241

Байдън ще се изправи срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 265

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 1176

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 306

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ