25 Юни 2021петък01:47 ч.

Поне 83 848 имат право да участват в избора на председател

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 609

Към 31 януари 2020 г. в БСП официално членуват 83 848 души, стана ясно от доклада на зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, който обобщи отчетно-изборната кампания в партията досега. Бройката на партийците най-вероятно ще се промени, тъй като липсват списъци от няколко партийни организации, някои от документите пък не са били придружени с необходимия брой подписи и не са включени в официалната бройка, има и организации, който не са платили членския си внос и затова също не са в сметките. 5386 са основните партийни организации, които имат възможността да участват във вътрешнопартийния избор.

Досега са проведени 31 общински конференции и общи събрания на БСП, предстои провеждането на още 202, които да излъчат своите номинации за председател на партията. 21 са вече имената, посочени за лидерската битка. Добрев призова кандидатите да не си мерят номинациите, защото според него председател може да се стане с една, а с 200 - да се загуби. Добрев намекна, че може да има идеи за нови уставни промени, а един от въпросите, които постави, е дали с решението за мандатност и несъвместимост на длъжности в БСП партията не влиза във вакуум, лишавайки се от силни хора по места.

Председателят на централната комисия по избора (ЦКПИ) Емил Войнов обобщи досегашните й решения. Във връзка с проверяването на списъчния състав само за два дни са прозвънени 2690 души. Обажданията се правят от доброволци от Младежкото обединение на БСП. В залата обаче се чуха възражения дали проверката на списъците трябва да става по този начин. Имаше и подозрения, че ЦКПИ е иззела правомощия от други партийни органи и дали не подменя решения на НС през своите становища и тълкувателни текстове. 

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ