22 Септември 2021сряда05:05 ч.

Помогнете да ви приемем

/ брой: 252

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1048

Като всеки нормален човек съчувствам на принудените да напуснат страната си сирийски граждани. За голяма част от тях волю или неволю България е и може би ще бъде втора родина. Щом ситуацията обаче е такава, нека гостите си заслужат правото да се чувстват "Добре дошли", вместо "Немили, клети, недраги..." И да се съобразят с факта, че в момента страната ни няма възможност да осигури нормален стандарт на живот и на собствените си поданици.
Поради грешки на развитието българинът бе принуден половин век да решава най-належащите си битови проблеми по почина "Направи си сам". Неудобно и примитивно е, но има ефект. На въпросните имигранти някой трябва да каже, че и днес българинът вика вкъщи майстори в краен случай. С основните битови проблеми се оправя сам. Според статистиката преобладаващата част от нашенците сами правят ремонтите в жилищата си и се справят с доста специфични работи - лепят плочки в банята, ремонтират електро- и ВиК-инсталации, мебели, боядисват...
Излъчени кадри от центровете за настаняване на бежанци показват, че лошите условия, в които живеят нелегално преминалите границата ни с Турция, основно се дължат на възникнали елементарни повреди - спукана тръба, счупено тоалетно казанче, изгорели бушони, табла и пр. От същите репортажи на телевизиите става ясно, че повечето имигранти не крият финансовото си благосъстояние. Къде е тогава проблемът? Какво толкова ще им коства да платят за нужните ремонти, или да ги извършат сами?
Сигурно нищо, но явно там, откъдето идват, подобна дейност е от т.нар. презрени. Защото не виждам друга причина въпросните страдалци поне да изчистят и измият санитарните възли. Да, но имигрантите явно са от тези, които са свикнали на друг режим. Онзи, при който българи или други балканци или източноевропейци с диплом за висше образование вършеха най-черната работа за някой-друг петродолар...
Този филм вече не върви. Недоволството към имигрантите расте. Ултиматуми към евентуално настаняване на чужденци има дори от градове от централните региони на страната. И причината не е толкова в появата на компактни групи с различно от християнското вероизповедание, колкото в заявяването на претенции. Хубаво ще е, ако имигрантите научат, че условия за нормален живот държавата ни не може да осигури за собствените си пенсионери, а ромите от нашите земи кръстосват света или са оставени на произвола на съдбата. Впрочем последно споменатите далеч не живеят при условия, временно предоставени на имигрантите. Същите едва ли биха изхвърлили на бунището събраните помощи - дрехи, одеала, и пр.
Драги имигранти, ако искате да се впишете в живота на страната, дала ви временен подслон, помагайте си сами. Ще се почувствате по-добре, а и ще помогнете на нас, българите, да ви приемем наистина като хора, изпаднали в беда.

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 181

В Германия застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска

автор:Дума

visibility 192

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 181

Моите песни

visibility 329

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 537

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 865

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 440

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ