04 Юли 2020събота05:01 ч.

Полски художник с фотографско пътешествие в търсене на топлината

/ брой: 135

автор:Дума

visibility 38

Фотоизложбите на Марек Чарнецки "Войната на медиите" и "Невидимият Торун" се откриват днес от 18 ч. в Полския институт (ул. "Веслец" 12). Проявата е в рамките на Месеца на фотографията с личното участие на автора и продължава до 28 юни.
Марек Чарнецки е дипломиран фотограф-художник. Автор е на много фотографски албуми. Работи с издателски къщи в Полша, Германия, Великобритания и Дубай. Води семинари по рекламна фотография в Русия, България, Румъния и Украйна. Има 15 самостоятелни изложби, участия в многобройни общи експозиции в Полша, Великобритания и Белгия. В авторския си архив притежава близо 180 хиляди фотографии. От 1992 г. притежава собствено студио за рекламна и художествена фотография. Занимава се и с пейзажна и архитектурна фотография. Това, което го отличава от другите майстори на камерата, са панорамните снимки - уникална регистрация на образа от перспективата 360 градуса.
М. Чарнецки е автор на много фотографски проекти и лауреат на редица престижни награди - отличаван е четири пъти със статуетката "Оскар", присъждана от British Institute of Professional Photography и Master Photographers Association (Великобритания). Член е на Съюза на полските фотографи-художници.
За изложбата си "Невидимият Торун" авторът споделя: "Вече съм представял панорамите на града, но, търсейки възможности и изразни средства, стигнах до извода, че ще представя Торун в снимки, направени с невидими за очите инфрачервени лъчи. Ще се отправя във фотографско пътешествие в търсене на топлината, излъчвана от града. Местата, показани с помощта на невидимото лъчение, са различни от познатите ни на дневна светлина. Топлината се появява и внезапно изчезва, оставяйки следа само върху снимката - така, както паметта запазва спомена за топлите места, както и за тези, от които лъха студ..."
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ