27 Септември 2024петък01:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Половината българи се хранят нездравословно

/ брой: 128

автор:Аида Паникян

visibility 280

Близо половината от всички българи определят всекидневното си хранително меню като нездравословно, независимо че почти 50% от анкетираните са на мнение, че са в добро здравословно състояние. Само 3% от анкетираните твърдят, че се хранят изключително здравословно, а 62% не спазват никакъв специален режим на хранене. Над 66% ядат бял хляб всеки ден, а 125 - 2-3 пъти седмично. Едва 1-2% консумират риба всеки ден, а 11% - 2-3 пъти седмично. Всеки пети избира храната си според цената й. Това показват резултатите от проучване сред над 1000 души от 15 до 74 г., което бе представено по време на дискусионния форум "Пълноценните протеини в храненето на българите". 23% от тях го определят като задоволително и едва 18% като отлично. Според анкетираните цялостното здравословно състояние зависи от приема на вода и витамини, следвани от минералите и накрая - белтъчините. Над 52% от нашенците се стремят да не консумират храна с консерванти и оцветители. "Е"-тата  - консерванти и оцветители, не са толкова страшни за организма, коментира специалистът по хранене и диететика проф. Божидар Попов. Проучването е показало още, че българинът знае, че белтъчините са важна съставка на храната, но за какво и с какво са важни, знаят по-малко от 3%.
Участниците в проучването не се безпокоят или не правят нищо, за да предотвратят някои от най-важните световни здравословни проблеми, като сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, мускулни проблеми, проблеми на храносмилателната и имунната система.

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

автор:Дума

visibility 3

Как да подадем сигнал до КАТ?

автор:Дума

visibility 235

Габриел Вълков: БСП подава ръка на младите хора в България

автор:Дума

visibility 418

Държавният договор за превоз на пътници с БДЖ ще бъде удължен

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 183

Изкуственият интелект е заплаха за работните места

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 183

Брюксел разреши продажбата на Йетел

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 183

БНБ предупреди за риск пред банковата система

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 183

Гърция и Турция заедно срещу трафика на хора

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 183

Изпълнили сме всичко за Шенген

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 183

България домакин на учение на НАТО

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 183

Богоугодно

автор:Мая Йовановска

visibility 1648

/ брой: 183

Майка плаче...

автор:Боян Дуранкев

visibility 1482

/ брой: 183

За тежките комплекси на македонците към България

visibility 471

/ брой: 183

Бедността като свинско със зеле

автор:Аида Паникян

visibility 597

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ