23 Април 2024вторник18:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Половината българи се хранят нездравословно

/ брой: 128

автор:Аида Паникян

visibility 123

Близо половината от всички българи определят всекидневното си хранително меню като нездравословно, независимо че почти 50% от анкетираните са на мнение, че са в добро здравословно състояние. Само 3% от анкетираните твърдят, че се хранят изключително здравословно, а 62% не спазват никакъв специален режим на хранене. Над 66% ядат бял хляб всеки ден, а 125 - 2-3 пъти седмично. Едва 1-2% консумират риба всеки ден, а 11% - 2-3 пъти седмично. Всеки пети избира храната си според цената й. Това показват резултатите от проучване сред над 1000 души от 15 до 74 г., което бе представено по време на дискусионния форум "Пълноценните протеини в храненето на българите". 23% от тях го определят като задоволително и едва 18% като отлично. Според анкетираните цялостното здравословно състояние зависи от приема на вода и витамини, следвани от минералите и накрая - белтъчините. Над 52% от нашенците се стремят да не консумират храна с консерванти и оцветители. "Е"-тата  - консерванти и оцветители, не са толкова страшни за организма, коментира специалистът по хранене и диететика проф. Божидар Попов. Проучването е показало още, че българинът знае, че белтъчините са важна съставка на храната, но за какво и с какво са важни, знаят по-малко от 3%.
Участниците в проучването не се безпокоят или не правят нищо, за да предотвратят някои от най-важните световни здравословни проблеми, като сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, мускулни проблеми, проблеми на храносмилателната и имунната система.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ