13 Август 2020четвъртък17:23 ч.

Такива работи

Политиката не е търговия

/ брой: 58

автор:Веселин Стоянов

visibility 1227

На протестиращите са били платени "сериозни пари", тъй като са носили хубави плакати и са били облечени добре. Парите може да са били осигурени от мафиите в енергетиката, наркоразпространението и фармацевтиката. Това споделил министърът на културата в оставка Вежди Рашидов в Брюксел, според БТВ. "Кои имат пари? Така наречените мафии. Те могат да бъдат енергийни, нарко, медицински и лекарствени. Където бръкнете, има схема за печелене на големи пари. На милиони и милиарди. И оттам идват някакви средства", рекъл, като казал, бай Вежди.
Само дето е объркал посоката на паричните потоци. Вярно, че много пари се въртят в България. От така наречените мафии - наши и международни. Както в тъмната част на бизнеса, така и в светлата част на международните отношения. Защо международните финансови акули гледат да финансират производство в България? Ами защото тук могат да поддържат нисък социален статус, като плащат по 300 лева заплата на работници, които треперят за работните си места и бъдещето си. В същото време тези "загрижени" западни борци за човешки правдини затварят производства на запад и ги местят тук заради ниския стандарт. И пак в същото време реват и оплакват ниския стандарт на хората в България. Хайде холан...
Иначе умните наблюдатели един през друг се надпреварват по телевизора да ни поучават: "Това е политика!" Което звучи като: "Това е търговия!" Защото най-нещастното обстоятелство от последните две десетилетия е, че политиката се превърна в търговия. Ще кажете, че винаги е било така, но аз ще допълня - не в такива мащаби и не с такива продажници на националия интерес. И ще припомня, че "продажник" е другата, негативната оценка за търговец. Която често пъти означава, че някой продава нещо, което не е негово. Като например народно богатство или национални интереси.
Изглежда тезата за "криминален" преврат ще е най-новата теза на лицето Бойко Методиев Борисов, щото и Цветан Цветанов, другото лице в ГЕРБ, онзи ден също рече, като каза: "49% от протестиращите бяха от крими контингента". Ясно - който не харесва ГЕРБ и Бойко Борисов, е бандит. При това добре облечени бандити с хубави надписи, моля ви се... Значи, по този критерий на Веждито Рашидов, за онзи човек, дето има шест апартамента, трябва да дадем най-бандитска оценка и да потърсим, пак според Рашидов, дълбоката връзка на апартаментите с така наречените мафии. Така излиза на практика: криминални деяния от една страна доведоха до обявения за "криминален" преврат от друга страна.
И в цялата тая каша колкото "по-видими" стават гражданските протести, толкова повече потъват в мъглата големите олигарси и чакат, като президента Плевнелиев, да отмине бурята. Щото той това чака - да мине напрежението и някой батко да му каже какво да прави. Без да си дава сметка, че този път напрежението няма да мине лесно и хората вече плетат въжета - и за неговата шия, и за шията на цялата политическа класа. През 90-те години на ХХ век войната в Югославия започна от свадата на една сватба, а няколко века по-рано политическото късогледство коства на френския крал Луи ХVI главата, защото на 14 юли 1789 година той беше записал в дневника си: "Нищо особено. Дори не ходих на лов". Ами да - какъв ти лов, той се разхожда из градините на Версай, заобиколен от рояк придворни хубавици, без, разбира се, да обръща внимание на тъмните облаци, надвиснали над Париж.
Не знам дали обръщате достатъчно внимание на един важен факт - това е революцията, или бунтът, или както искате го наречете, на едно друго поколение. Което е до невъзможност отчаяно и решено да отмие срама от действията на своите бащи, които преди двадесет години допуснаха тяхната революция, бунт, или както искате го наречете, да се превърне в помийна яма, пълна със стръвна алчност, и затисната от сиромашия, мизерия и злочестини. Затова е време те да извоюват своето, но е важно и участието на другите, по-големите, защото само те могат да ги предпазят от своите грешки. Ако искат и могат, разбира се...
Може би най-важното, на което могат да ги научат нашите поколения, е, че политиката не е търговия! Колкото и да ни убеждават в това нехранимайковците на прехода!
Такива работи...

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 647

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 396

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 293

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 247

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ