04 Март 2024понеделник04:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плувците с рекорд в Доха, но без виза за Париж

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 421

Мъжката щафета на България постави нов национален рекорд на 4 по 100 м свободен стил, но малко не й достигна да спечели квота за Олимпийските игри в Париж.
В първия ден на Световното първенство в Доха българският квартет в състав Йосиф Миладинов, Калоян Братанов, Петър Мицин и Йордан Янчев даде време 3:20.53 мин. и подобри с 0,33 сек. досегашното върхово постижение от 3:20,86, поставено в Рим преди 3 години. Резултатът обаче отреди 16-о място на щафетата ни и само 12 стотни разделиха тима ни от състава на Мексико, който зае 15-о място и се класира на Олимпийските игри.
И тримата българи, плували в индивидуалните стартове на шампионата в Катар, отпаднаха в сериите. Йосиф Миладинов финишира 21-ви на 50 м бътерфлай с 23,63 сек. Той не успя да подобри националния си рекорд в дисциплината, която не е олимпийска, но направи добра загрявка за 100 м бътерфлай, където има добри шансове за полуфинал.
Тонислав Събев зае 31-во място на 100 м бруст с време 1:01,95 мин., като остана на близо секунда от най-доброто си постижение в дисциплината. Българинът плува в последна серия заедно със световния рекордьор Адам Пийти (Вбр), който се завърна в басейна на голям форум след години лечение на контузии и проблеми с психичното здраве. Той даде трето време в сериите с 59,34 сек., на 15 стотни след първия Ник Финк, който има 5 световни титли в бруста.
Петър Мицин остана 23-ти на 400 м свободен стил. Световният рекордьор за юноши в дисциплината с 3:44,31 мин. финишира девети в пета серия с време 3:49,43 мин. и остана далеч от финалистите. Най-бърз в сериите бе Елия Уелингтън (Авл) с 3:44,37 мин., а финалът бе снощи.

Цените на горивата може да тръгнат зловещо нагоре

автор:Дума

visibility 865

/ брой: 42

Банките са надули таксите с 30% за година

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 42

Външният дълг стигна близо 48% от БВП

автор:Дума

visibility 682

/ брой: 42

Хотелиерите очакват ръст на бизнеса с 15 %

автор:Дума

visibility 620

/ брой: 42

България е една от най-свободните страни

автор:Дума

visibility 857

/ брой: 42

Ситуацията в Украйна остава трудна

автор:Дума

visibility 875

/ брой: 42

БРИКС се отказва от долара

автор:Дума

visibility 768

/ брой: 42

Путин: Западът лъже, че Русия ще нападне

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 42

3 март 1878

visibility 822

/ брой: 42

Най-красивият спомен на нацията

автор:Стефан Продев

visibility 887

/ брой: 42

Трети март е роден отпреди да се случи

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 42

Кой размени Македония срещу Кипър?

автор:Никола Филипов

visibility 828

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ