05 Юли 2020неделя16:19 ч.

Пловдивският университет записва студенти

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 714

Още на първо класиране Пловдивският университет запълни отпуснатите 4157 бройки по държавна поръчка, включително за филиалите в Кърджали и Смолян. Най-висок бал е достигнат в специалностите молекулярна биология, медицинска биология и екология на биотехнологичните производства. Най-ниският сбор от оценки е в специалността българска филология - редовно обучение - 33,60, а за задочно - 32,58.
Резултатите от първото класиране са разлепени на табла пред сградата на Ректората на ПУ. Справка може да се направи и в сайта на висшето училище - uni-plovdiv.bg. Записването на приетите студенти е от 9 до 12 август.
Новият випуск на ПУ ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по актьорско майсторство за драматичен театър. През септември е и допълнителният прием за специалностите джаз и поп изпълнителско изкуство, педагогика на обучението по музика, педагогика на обучението по изобразително изкуство. За 17 септември е насрочен изпитът по музика за специалностите педагогика на обучението по музика и джаз и поп изпълнителско изкуство. Той включва изпълнение на 2 музикални произведения по избор. На следващия ден е изпитът по рисуване за специалността педагогика на обучението по изобразително изкуство.
 

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 138

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 142

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 123

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 659

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 785

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1368

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ