18 Юни 2024вторник14:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плато на Петър Йоргов му донесе сребро от "Перлата на морето"

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 442

Със сребърно отличие от Международния кулинарен фестивал "Перлата на морето" се завърна Петър Йоргов, шеф готвач на един от водещите варненски ресторанти. Събитието се проведе за седми пореден път на о. Брач, Хърватска, а участие взеха над 15 държави.
Ежегодно над 300 професионални готвачи и стажанти се събират да мерят сили на престижното състезание, като всеки се бори за приз в определена категория. Оценяването е много обективно, тъй като методът на журиране не оставя място и за капка съмнение в способностите на участниците. Журито е разделено на две части - едната следи за техниката, време и почистване на работното място, докато другата дава точки за вкус и визия.
Сребърното отличие шеф Йоргов завоюва с представянето си със "Студено презентационно плато, без дегустация". Това се смята за най-силната категория, тъй като най-малко претенденти се осмеляват да се включат в нея. Младият кулинарен виртуоз обра овациите с банкетно плато, съчетаващо пилешки вариации.
Варненци могат да се гордеят със своя съгражданин, който до момента е прославил морската столица на редица международни и национални състезания. Готвач на България за 2009 г., бронзов медал с Националния отбор в Люксембург през 2010-а и IV място на Boccuse d`Or от януари са само част от титлите, с които се е увенчавал шеф Йоргов. Предстои му да журира в конкурса за Националната купа в Пловдив през април, а през октомври - Олимпиада в Германия, където ще вземе участие с колегите си от Националния отбор. Петър Йоргов, който ръководи с размах и фантазия кухнята на варненския ресторант "di Wine", споделя, че от тези събития черпи вдъхновение за кулинарните творения, които създава. Най-добрите идеи той превръща в наустоими предложения за ценителите, голяма част от които ще бъдат включени в новото меню на ресторанта.

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 284

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 309

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 283

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ