27 Септември 2024петък02:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плато на Петър Йоргов му донесе сребро от "Перлата на морето"

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 476

Със сребърно отличие от Международния кулинарен фестивал "Перлата на морето" се завърна Петър Йоргов, шеф готвач на един от водещите варненски ресторанти. Събитието се проведе за седми пореден път на о. Брач, Хърватска, а участие взеха над 15 държави.
Ежегодно над 300 професионални готвачи и стажанти се събират да мерят сили на престижното състезание, като всеки се бори за приз в определена категория. Оценяването е много обективно, тъй като методът на журиране не оставя място и за капка съмнение в способностите на участниците. Журито е разделено на две части - едната следи за техниката, време и почистване на работното място, докато другата дава точки за вкус и визия.
Сребърното отличие шеф Йоргов завоюва с представянето си със "Студено презентационно плато, без дегустация". Това се смята за най-силната категория, тъй като най-малко претенденти се осмеляват да се включат в нея. Младият кулинарен виртуоз обра овациите с банкетно плато, съчетаващо пилешки вариации.
Варненци могат да се гордеят със своя съгражданин, който до момента е прославил морската столица на редица международни и национални състезания. Готвач на България за 2009 г., бронзов медал с Националния отбор в Люксембург през 2010-а и IV място на Boccuse d`Or от януари са само част от титлите, с които се е увенчавал шеф Йоргов. Предстои му да журира в конкурса за Националната купа в Пловдив през април, а през октомври - Олимпиада в Германия, където ще вземе участие с колегите си от Националния отбор. Петър Йоргов, който ръководи с размах и фантазия кухнята на варненския ресторант "di Wine", споделя, че от тези събития черпи вдъхновение за кулинарните творения, които създава. Най-добрите идеи той превръща в наустоими предложения за ценителите, голяма част от които ще бъдат включени в новото меню на ресторанта.

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

автор:Дума

visibility 3

Как да подадем сигнал до КАТ?

автор:Дума

visibility 235

Габриел Вълков: БСП подава ръка на младите хора в България

автор:Дума

visibility 418

Държавният договор за превоз на пътници с БДЖ ще бъде удължен

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 183

Изкуственият интелект е заплаха за работните места

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 183

Брюксел разреши продажбата на Йетел

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 183

БНБ предупреди за риск пред банковата система

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 183

Гърция и Турция заедно срещу трафика на хора

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 183

Изпълнили сме всичко за Шенген

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 183

България домакин на учение на НАТО

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 183

Богоугодно

автор:Мая Йовановска

visibility 1648

/ брой: 183

Майка плаче...

автор:Боян Дуранкев

visibility 1482

/ брой: 183

За тежките комплекси на македонците към България

visibility 471

/ брой: 183

Бедността като свинско със зеле

автор:Аида Паникян

visibility 597

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ