17 Май 2024петък15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плато на Петър Йоргов му донесе сребро от "Перлата на морето"

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 432

Със сребърно отличие от Международния кулинарен фестивал "Перлата на морето" се завърна Петър Йоргов, шеф готвач на един от водещите варненски ресторанти. Събитието се проведе за седми пореден път на о. Брач, Хърватска, а участие взеха над 15 държави.
Ежегодно над 300 професионални готвачи и стажанти се събират да мерят сили на престижното състезание, като всеки се бори за приз в определена категория. Оценяването е много обективно, тъй като методът на журиране не оставя място и за капка съмнение в способностите на участниците. Журито е разделено на две части - едната следи за техниката, време и почистване на работното място, докато другата дава точки за вкус и визия.
Сребърното отличие шеф Йоргов завоюва с представянето си със "Студено презентационно плато, без дегустация". Това се смята за най-силната категория, тъй като най-малко претенденти се осмеляват да се включат в нея. Младият кулинарен виртуоз обра овациите с банкетно плато, съчетаващо пилешки вариации.
Варненци могат да се гордеят със своя съгражданин, който до момента е прославил морската столица на редица международни и национални състезания. Готвач на България за 2009 г., бронзов медал с Националния отбор в Люксембург през 2010-а и IV място на Boccuse d`Or от януари са само част от титлите, с които се е увенчавал шеф Йоргов. Предстои му да журира в конкурса за Националната купа в Пловдив през април, а през октомври - Олимпиада в Германия, където ще вземе участие с колегите си от Националния отбор. Петър Йоргов, който ръководи с размах и фантазия кухнята на варненския ресторант "di Wine", споделя, че от тези събития черпи вдъхновение за кулинарните творения, които създава. Най-добрите идеи той превръща в наустоими предложения за ценителите, голяма част от които ще бъдат включени в новото меню на ресторанта.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 301

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 257

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ