30 Юли 2021петък22:38 ч.

Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде представен в ЕК до края на юли

автор:Дума

visibility 1256

Националният план за възстановяване и устойчивост ще бъде представен в Европейската комисия до края на юли. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова по време на кръгла маса в Бургас на тема: "Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България и мястото на туризма (в частност здравния туризъм) в него". Тя допълни, че след това ще бъдат необходими два месеца на ЕК, за да го прегледа и одобри. Тогава ще могат средствата да дойдат в българската икономика, пише БТА .

Това, че планът не е бил внесен до края на април, не означава, че средствата ще бъдат загубени, изтъкна Балтова. Тя припомни, че по време на първото заседание на служебния кабинет е бил поставен въпрос за включването на туризма в дейностите на плана. Това е било направено, защото, когато е била правена рамката миналото лято, върху която се изгражда целият план, туризмът въобще не е бил подал заявка.

 Туризмът обаче може да се включи и през другите приоритетни сектори, добави служебният министър. Затова е предложено туристическите предприятия да се включат като бенефициенти във Фонда за енергийна ефективност. За реализиране на мерките за енергийна ефективност на местата за настаняване са предвидени 240 млн. лева.

 По отношение на дигитализацията вече има яснота, че малките и средни предприятия ще бъдат финансирани. Ще се следи много внимателно и по Фонда "Зелен преход", за който са планирани 250 млн. лева от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Стела Балтова обърна внимание, че има и други възможности за финансиране на проекти, които са извън плана. Министерството на туризма работи и в тази насока, защото има необходимост от преминаване към съвременен подход за стратегическо планиране, за развитие на туристическия продукт, за интелигентно управление на туризма както на национално, така и на регионално ниво.

 

Промените в бюджета влизат в парламента през август

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 145

Дават кредитите от ББР на прокурор

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 145

Отказаха дерогация на "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 145

Вучич: Създаваме Балкани без граници

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 145

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 628

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 1040

/ брой: 144

Няма такъв автогол

автор:Валентин Георгиев

visibility 901

/ брой: 145

Левски във Вароша

visibility 340

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 589

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ