27 Февруари 2020четвъртък20:58 ч.

Петя Манева: БСП ще ревизира местните данъци и такси в Пловдив

автор:Дума

visibility 700

„БСП за България“ се ангажира с ревизия и анализ на местните данъци и такси. Целта е да се констатира кои от тях са необосновано завишени “, обясни финансистът Петя Манева от листата на "БСП за България".

Тя припомни, че вдигането на налога за автомобили е прогонило големите транспортни фирми в съседни общини. Сега пловдивчани плащат по-висок данък МПС от софиянци, като разликата е почти двойна.

„В реалния сектор има едно златно правило – печалба не се прави от високи надценки, а от обороти. За публичния сектор това правило звучи така – бюджет се пълни не от високи данъци, а от висока събираемост“, уточни кандидатът за общински съветник. Тя акцентира и върху несъбраните вземания от община Пловдив в размер на 17 млн. лв. Манева подчерта, че събираемостта е един от най-важните фактори във фискалната политика.

„Управлението на един бюджет изисква три неща – визия, планиране и управленски потенциал“, смята финансистката, подчертавайки, че досега те липсват.

Затова „БСП за България“ и кандидатът за кмет Николай Радев залагат на нов подход и той на т.нар. програмно бюджетиране.

„В нашата платформа приоритет е здравеопазването. Към тази политика разработваме програми за финансово стабилизиране на общинските здравни заведения и за млади лекари специализанти, които да остават да работят в общинските болници. Внасяхме това предложение четири години в Общинския съвет, през последната Тотев я прие, но не я изпълни“, разясни тя.

Петя Манева е убедена, че бюджетът на Пловдив, дори в настоящия размер е достатъчен, ако се управлява умно и целесъобразно. По отношение на приходната част левицата също има виждане и то е част от данъците, свързани с местния икономически растеж, да остават в Пловдив, напр. процент от данък общ доход на физическите лица.

Гешев прати двама прокурори в ОАЕ заради Васил Божков

автор:Дума

visibility 189

Отново променят изпитите след седми клас

автор:Дума

visibility 161

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

автор:Дума

visibility 252

Регистрират онлайн пристигащите от държави с коронавирус

автор:Дума

visibility 165

40% от ВиК дружествата работят без разрешителни

автор:Дума

visibility 108

Хаосът с тол системата остава

автор:Дума

visibility 240

Отлагат старта на тол системата за 27 март

автор:Дума

visibility 422

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 40

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 40

ЕС не търси сделка "на всяка цена" с Лондон

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 40

СЕТА - доброволното робство

visibility 7

/ брой: 41

Датата

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 41

Необходима ни е програма за действие

автор:Дума

visibility 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ