06 Декември 2019петък00:11 ч.

Перник иска оставката на Цветанов като шеф на междуведомствената комисия

/ брой: 25

автор:Юлия Кулинска

visibility 395

Перник ще поиска оставката на Цветан Цветанов като председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщиха от Инициативния комитет в подкрепа на пострадалите от земетресението вчера. Вътрешният министър даже не отговаря на официално изпратените му от нас писма, заяви председателят на ИК Николета Максимова. Затова ще искаме нова среща с премиера Бойко Борисов и пред него ще настояваме за оставката на Цветанов, независимо, че заема този пост по закон, уточни тя.
Повод за недоволството е, че почти девет месеца след земетресението на 22 май м.г. с магнитуд 5,8 по Рихтер ситуацията в зоната на епицентъра - Перник, остава тревожна.
В зимните месеци ситуацията с пострадалите от земния трус домове на много хора се усложнява, но те не са получили помощ и не се знае кога това ще стане, алармираха от Инициативния комитет. Проблем с искане за допълнително плащане, извън договорените средства, възниква и със сглобяемите къщи, които се изграждат с дарителски средства от кампанията на БЧК.
"В актовете N19 са начислени средства за геодезически заснемания, които са предварително извършени и платени от община Перник. Поискани са суми от порядъка на 1000 лв. за докарване и полагане на скална маса. За направа на тротоари около къщите са изготвени СМР на стойност 7000 лв., което възлиза на 30,72 лв. на кв.м без ДДС. Поискано е узаконяване на строежи, които не са започнати. Паричната гаранция по договора се освобождава след 90 работни дни, което лишава възложителят БЧК от възможността за финансови санкции спрямо изпълнителя "Балканстрой" АД при появили се дефекти в гаранционния срок от пет години", уточни Максимова.
 

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ