15 Октомври 2024вторник05:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Първи похапна леко Петър Първи

/ брой: 69

visibility 85

По времето на Петър І руските аристократи и останалото дворянство заимстват и въвеждат западноевропейските кулинарни традиции. Дошлите от Запада и дотогава неизвестни на руската трапеза немски сандвичи, френски и холандски сирена са съчетани със старинните руски блюда – студени осолени, желирани и пушени ястия. Така на руската трапеза се появяват предястията. Ето една от рецептите.
Ще са ни нужни:
Шунка 120 гр.
Сварен език 120 гр.
Яйца 4 бр.
Месо 80 гр.
Червена чушка, зелени подправки, гъби, хрян
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото и го нарязваме на малки парчета. Украсяваме с кръгчета от сварен морков, яйчен белтък, червена чушка, магданоз. В изстиналия бульон сипваме желатин, накиснат предварително 40 минути, разбития на пяна яйчен белтък, поставяме на котлона и варим на слаб огън 5-7 минути. Махаме пяната, процеждаме и оставяме да изстине. Заливаме месото на слоеве с желето. Преди да сервираме предястието, на голяма чиния слагаме нарязано на парчета желирано месо, красиво оформени резени шунка и варен език. Украсяваме с мариновани гъби и подправен със сок от цвекло хрян. На няколко места правим матрьошки. За целта отрязваме долната част на сварено яйце, за да не пада. Отгоре правим кърпа или калпаче с помощта на отрязан сварен морков. С трохи от хляб и моркови правим очи, уши и нос.
Готвач Юс

 

Цената на чушките - нагоре с 10% само за седмица

автор:Дума

visibility 615

/ брой: 195

Засякоха опасна маска за Хелоуин

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 195

Обсъжда се "Сименс" да осигури турбините за 7-и блок на АЕЦ

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 195

Само един кандидат иска да модернизира билетната система на БДЖ

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 195

Мицкоски: Със София няма да сравнявам баби и жаби

автор:Дума

visibility 662

/ брой: 195

Недостиг на работна сила в Гърция

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 195

Полша временно спира даването на убежище

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 195

Накратко

автор:Дума

visibility 906

/ брой: 195

Черната дупка на ББ

автор:Александър Симов

visibility 634

/ брой: 195

Уникален ритуал, насочен към бъдещето

автор:Дума

visibility 692

/ брой: 195

Всички посочват проблемите, ние даваме решенията

автор:Юлия Кулинска

visibility 590

/ брой: 195

100 решения за България

автор:Дума

visibility 689

/ брой: 195

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ