17 Април 2021събота05:55 ч.

Партията на Симеонов ще сезира ЕК за Закона за горивата

/ брой: 134

автор:Ростислава Иванова

visibility 916

Партията на Валери Симеонов НФСБ ще сезира ЕК за Закона за горивата и ще поиска наказателна процедура срещу страната. Това обяви той в парламента вчера, след като окончателно бяха приети промените, внесени от ВМРО и подкрепени от "Атака". Поправките касаят административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, и въвеждат изискване за финансово обезпечение от собствениците на такива обекти. Това според НФСБ ще принуди около 400 малки бензиностанции да затворят и ще създаде пазарна концентрация.
Срещу проекта имаше сериозни протести на собственици на малки бензиностанции, а Симеонов заяви, че това е "отвратителен и лобистки закон в полза на "Лукойл" и другите големи играчи на пазара". Законът стана повод за нови скандали между трите партии в "Обединени патриоти".
Новите правила влизат в сила половин година след обнародването им в "Държавен вестник". Със закона се въвеждат специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти - определен уставен капитал и обезпечение, както и високи санкции за нарушителите. Лице, което осъществява търговия с нефт и нефтени продукти без регистрация, извън нейния обхват, или в нарушение на законовите условия, ще се наказва с глоба и или имуществена санкция в размер от 25 000 до 250 000 лв. За повторно нарушение санкцията е в двойна. Превозваните горива, превозните средства и съоръжения, използвани за транспорт на нефтени продукти без регистрация, ще се отнемат в полза на държавата.
 

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 74

Ангела Меркел се ваксинира с "АстраЗенека"

автор:Дума

visibility 108

САЩ налагат нови санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 74

НАТО се изтегля от Афганистан

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 370

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ