04 Април 2020събота15:21 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Партенки

/ брой: 33

автор:Евгени Гаврилов

visibility 359

През април миналата година от Дубровник премиерът Борисов обяви, че третият мост над р. Дунав между България и Румъния ще бъде между Свищов и Зимнич и до дни ще бъде направена първата копка. Това, разбира се, се оказа поредната му партенка, защото вече близо година чакаме тази първата копка, но тя така и не дойде. Няма година и историята с партенката се повтаря. По време на току-що завършилата Мюнхенска среща той обяви, че е оказал натиск да започне процедура по изграждането на трети, дори четвърти мост над реката. Само мястото се променя - Никопол и Силистра. Преди около трийсетина години бяха набелязани шест локации за евентуални нови мостове, сред които беше и Свищов - Зимнич. Тази обаче бе премахната като възможност в транспортната стратегия на страната до 2030 г. Сега документът предвижда строителството на четири моста - между Оряхово - Бекет, Силистра - Кълъраш, Никопол - Турну - Мъгуреле и втори мост Русе - Гюргево. 

През март миналата година в Букурещ се състоя поредното съвместно заседание между правителствата на България и Румъния. Тогава транспортните министри на двете страни подписаха споразумение за транспортна свързаност, което предвиждаше да бъде избрана една от следните локации: Оряхово - Бекет; Никопол - Турну Мъгуреле; Свищов - Зимнич; Русе - Гюргево и Силистра - Кълъраш. През последните години България държеше третия мост да бъде между Русе и Гюргево, но румънците бяха категорично против. След като мястото на моста между Видин и Калафат беше посочено от България и той се появи на бял свят след много премеждия, сега явно е ред румънците да посочат следващата локация, но те очевидно не бързат. Спорът за мястото на третия мост над Дунав продължава повече от 10 години. До края на 2018 г. трябваше да бъде създадена съвместна проектна компания, която да определи оптималното място на съоръжението, но това така и не стана. По всичко личи, че такава ще бъде съдбата и на третия мост над р. Дунав.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ