24 Август 2019събота12:38 ч.

Отворете дрешника

/ брой: 78

автор:Альона Нейкова

visibility 688

Ако направим бърз преглед на дрехите в гардероба ни, ще се убедим, че не носим доста голяма част от тях - поне 40%. Причините са безброй - не ги харесваме, смятаме ги за демоде, не ни стават, не се сещаме с какво да съчетаем едни с други и т. н. Колцина обаче са се замисляли, че панталонът "за когато отслабна" или блузата "за вкъщи" задръстват не само скриновете в нашите домове, но и ни пречат да се освободим от трупаните с години и дори десетилетия стереотипи.

Един от тях е, че старите облекла и обувки са за кофите със смет. Но също така добре е да си припомним, че боклукът за едни е съкровище за други. И не става дума за клошарите, преобръщащи контейнерите с отпадъци във всеки квартал. Иде реч за истински полезни и мотивирани действия на интелигентни и здравомислещи хора, за каквито се смятаме всички ние.

Оказва се, че с ненужния текстил може да се помогне - поне в три насоки. Ако се предотврати изгарянето му, ще се допринесе за опазването на природата. А и нали всеки иска да диша по-чист въздух? Подборът на облекла, които още може да се носят, не само ще удължи живота им, но и ще зарадва нуждаещите се в страни, където всяка риза втора и трета употреба се цени повече, отколкото европейците могат да си представят дори. И най-важното - със социалната кампания "Дрехите не са боклук" се подарява надежда и се подкрепят жени с рак на гърдата в България.

Изберете си един от тези аргументи. И направете пролетно почистване на вашия дрешник. Оставете събраното в специалните пунктове. И знайте, че всичко подлежи на многократна употреба и рециклиране. Крайно време е да изчистим света от боклуци - в прекия и в преносния смисъл. Защото се налага. И го можем. Още днес. Не е трудно. Утре вече ще е късно.

Пореден протест в Шишманци

автор:Дума

visibility 30

Честваме 142 години от Шипченската епопея

автор:Дума

visibility 43

Пожар край старото сметище на завод "Арсенал"

автор:Дума

visibility 1055

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 26

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 0

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 514

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 293

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 349

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ