27 Май 2019понеделник08:45 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Отворете дрешника

/ брой: 78

автор:Альона Нейкова

visibility 578

Ако направим бърз преглед на дрехите в гардероба ни, ще се убедим, че не носим доста голяма част от тях - поне 40%. Причините са безброй - не ги харесваме, смятаме ги за демоде, не ни стават, не се сещаме с какво да съчетаем едни с други и т. н. Колцина обаче са се замисляли, че панталонът "за когато отслабна" или блузата "за вкъщи" задръстват не само скриновете в нашите домове, но и ни пречат да се освободим от трупаните с години и дори десетилетия стереотипи.

Един от тях е, че старите облекла и обувки са за кофите със смет. Но също така добре е да си припомним, че боклукът за едни е съкровище за други. И не става дума за клошарите, преобръщащи контейнерите с отпадъци във всеки квартал. Иде реч за истински полезни и мотивирани действия на интелигентни и здравомислещи хора, за каквито се смятаме всички ние.

Оказва се, че с ненужния текстил може да се помогне - поне в три насоки. Ако се предотврати изгарянето му, ще се допринесе за опазването на природата. А и нали всеки иска да диша по-чист въздух? Подборът на облекла, които още може да се носят, не само ще удължи живота им, но и ще зарадва нуждаещите се в страни, където всяка риза втора и трета употреба се цени повече, отколкото европейците могат да си представят дори. И най-важното - със социалната кампания "Дрехите не са боклук" се подарява надежда и се подкрепят жени с рак на гърдата в България.

Изберете си един от тези аргументи. И направете пролетно почистване на вашия дрешник. Оставете събраното в специалните пунктове. И знайте, че всичко подлежи на многократна употреба и рециклиране. Крайно време е да изчистим света от боклуци - в прекия и в преносния смисъл. Защото се налага. И го можем. Още днес. Не е трудно. Утре вече ще е късно.

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ