19 Май 2021сряда04:54 ч.

Отрязаха 20 хил. семейства от разсрочване на кредитите

/ брой: 85

автор:Дума

visibility 943

Близо 20 хил. семейства не са получили отсрочване на кредитите си заради КОВИД-пандемията. Близо 9 млрд. лв. са разсрочените към края на март кредити по силата на мораториума, одобрен от Европейския банков орган и Българската народна банка. Данните от месечните отчети на централната банка за състоянието на системата показват, че основната част от отложените плащания са поискани от бизнеса (78,5%). 13 303 български фирми са получили одобрение за отлагане на плащанията, докато други 1100 предприятия са поискали, но търговските банки не са приложили мораториума спрямо тях по някаква причина.

Данните показват, че 97 546 домакинства са получили одобрение и са отложени плащанията на заеми на обща стойност 1,93 млрд. лв., близо 20 хил. семейства обаче не са получили отсрочване на кредитите си. Редът за отсрочване предвижда към датата на подаване на искане за разсрочване задълженията да са били редовни или с просрочие под 90 дни. Срокът, в който банките трябваше да се произнесат по молбите за частично или пълно разсрочване заради трудности в пандемията, изтече в края на март. Одобрените ще започнат да си плащат отсрочените кредити най-късно до края на декември. Самото отсрочване не може да бъде за срок по-голям от 9 месеца.

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ