13 Юли 2020понеделник07:03 ч.

Отхвърлиха предложението на БСП за съсловните организации на медиците

/ брой: 21

автор:Юлия Кулинска

visibility 272

Мнозинството в НС отхвърли на първо четене предложените от БСП промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. 61 депутати гласуваха "за", 32 бяха против, а 65 се въздържаха.

Целта на законопроекта е да се преодолee неравнопоставеността между отделните съсловия със създаването на самостоятелни съсловни организации на медицинските сестри, акушерките, фелдшерите и лекарските асистенти, рехабилитаторите и кинезитерапевтите, които да отчитат спецификата на отделните професии. Това заяви доц. д-р Георги Йорданов от БСП, който представи мотивите на законопроекта. Той припомни, че в момента има само една съсловна организация - Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, която представлява интересите на няколко професии, а други остават извън нея.

В нашите предложения са записани желанията на медиците, които те са споделили с нас, заяви д-р Илиян Тимчев. Законопроектът отговаря на предизвикателствата на настоящето, отбеляза д-р Валентина Найденова. Тя добави, че идва ново поколение медици, които искат промяна. С неглижиране на искането на тези, които работят в здравеопазването, ние не сме в съзвучие с нуждите на нацията, коментира проф. д-р Георги Михайлов. Той припомни, че над 30 000 медицински сестри са напуснали страната, а повечето у нас са в пенсионна възраст. Асоциацията по здравни грижи не успя да отстои увеличението на заплатите им, нужна е промяна, подчерта проф. д-р Михайлов.   

ЕЦБ поема надзора на банките у нас

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 131

300 хил. фирми излизат на свободния пазар на ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 131

Газът поскъпва от август

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 131

Заведенията със специален знак, че спазват мерките

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 131

В Русия успешно изпробват ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 131

Ердоган: Градим велика Турция

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 131

Трансфер на капитали у нас извършвал Заев

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 131

Продължава диалогът Белград-Прищина

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 131

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 546

/ брой: 131

Пешеходци срещу автомобили

автор:Деси Велева

visibility 245

/ брой: 131

Израстването на едно общество

автор:Милена Милошева

visibility 267

/ брой: 131

Изповед на една 60-годишна жена

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ