13 Юли 2024събота00:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отчет на Георги Георгиев, кмет на Община Нови пазар мандат 2019 - 2023 г.

автор:Дума

visibility 2321

Уважаеми съграждани!

Изминаха четири години и дойде моментът да направя отчет пред всички Вас за свършеното през мандата. Трудно ми е да изброя и отбележа всичко, но ще се спра на най-важните задачи, които си поставихме и успяхме да изпълним.

Детайлен отчет представяхме в края на всяка една година от мандата и той беше достъпен за всеки един гражданин на територията на цялата община. Отчетът за свършеното е на разположение в сайта на Община Нови пазар, както и в страницата ми във Фейсбук.

Ще откроя най-важните изводи, които можем да си направим за изминалия мандат, и поуките, които можем да извлечем, за да влезем в новия още по-уверени и по-силни.

Започнахме мандата целеустремени и изпълнени с енергия, че можем да направим града ни едно по-добро място за живеене и говорейки през призмата на времето, можем да кажем, че сме дали началото, дали сме правилната посока. По време на кампанията през 2019 г. имахме едно правило, на което нито един от екипа не изневери и не наруши, а именно да бъдем близо до хората. Това ни направи по-различни, по-смели, по-предвидими от опонентите ни през 2019 г. и затова хората избраха мен и екипа да бъдем начело на нашата община.

Успяхме да извървим един дълъг път, да натрупаме опит, да добием увереност, че по-доброто предстои. Именно тогава загубихме близки хора, които ни даваха сили и надежда, че заедно ще успеем. Въпреки загубата, излязохме по-силни, сплотени и знаейки, че можем да изпълним общата кауза за това Нови пазар да е едно по-добро място за живеене. Преминахме и през Ковид кризата, която и до ден днешен оставя своя белег в живота и работата ни. През последните 4 години работихме със седем правителства и пет областни управители, в условията на дълбока финансова, икономическа, политическа и военна криза, но останахме верни на нашето мото „Близо до хората!“. Това ни зареждаше с нова енергия и вяра, че вървим в правилната посока, за един по-красив Нови пазар.

В сферата на социалните услуги работихме по няколко проекта, а в края на мандата можем да кажем със задоволство, че успяхме да осигурим и открием общо над 800 работни места (постоянни и временни). Няма как да не отбележим откритата нова социална услуга в с. Памукчии, която оживи селото и осигури 15 работни места.

Държа да откроя и още един решен казус за жителите на града ни. Посредством собствени средства, проекти и ПМС успяхме да асфалтираме над 10 км и да подменим над 8 км водопроводна мрежа, както и да облагородим над 10000 кв.м междублокови пространства.

Основен ремонт на поликлиниката и кабинетите по населените места също беше сред постигнатите приоритети. Обновяване на шадравана пред общината, корекция на речното корито, изграждане на детски площадки и игрища за минифутбол, ремонт на образователна инфраструктура на четири от училищата, обновяване на спортна инфраструктура са само част от обектите и целите, които изпълнихме и по този начин показахме, че можем да променяме средата и града ни към по-добро.

Създадохме „Общинско предприятие Нови пазар“, което впоследствие започна да сметоизвозва и по този начин намалихме този разход с близо 50%, като качеството на услугата се запази, а на места се и подобри. Чрез добри умения за водене на преговори и качествени и бързи административни услуги успяхме да привлечем инвеститори за изграждането на фотоволтаични паркове, като по този начин показахме, че Нови пазар е в крак с положителните тенденции в сферата на зелената енергия. Плануваните и изградени вече мощности са над 100 мегавата. Не можем да не се похвалим, че имаме основна заслуга за привличане на инвестиция за изграждането на търговски център в града ни. За четири години успяхме да вникнем във всяка сфера на живота – образование, здравеопазване, спорт, култура, социални дейности, благоустройство, административно обслужване. Някъде успяхме да съградим повече, другаде поставихме началото, но с амбиция да продължим през следващите четири години. Успяхме да обърнем внимание и да изпълним проекти в населените места в общината, които бяха забравени, като никога не сме делили селата по големина, партийна принадлежност на кмета, етнос и вяра. Водещата цел за нас беше да успеем да достигнем до всеки един жител на общината и да оставим трайна следа в сърцето на всеки един наш съгражданин.

Дали сме успели? Ще разберем на 29.10.2023 г. Заедно с председателя на Общинския съвет провеждахме открити приемни по населените места, като по този начин успяхме да разрешим своевременно доста наболели въпроси и казуси. Успяхме да организираме и участваме в 60 приемни по населените места, като на тях сме се срещнали с над 700 човека. През мандата проведох и 96 приемни дни на кмета, като съм се срещнал лично с над 500 човека. През останалото време не съм си позволил да върна гражданин, който иска среща с кмета. С това показахме, че кметската институция винаги е отворена, отговорна и съпричастна с казусите, идеите и мислите на всеки наш съгражданин. Успяхме да изградим една добра финансова устойчивост, като това се вижда в цифрите на бюджета за последните четири години и именно това ни дава увереност да кажем, че можем повече и имаме възможност да продължим зададената посока на развитие на нашата община.

В заключение ще кажа, че трябва да надградим започнатото, защото хората имат очаквания от мен и екипа и това, в което вярвам, и това, което знам е, че няма да Ви предадем, напротив - ще останем „Близо до хората, с поглед към бъдещето!“.


Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 659

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 680

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 616

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ