05 Юни 2020петък01:08 ч.

От днес може да се подават данъчни декларации

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 431

От днес започва данъчната кампания. Декларациите за доходите на физическите лица могат да се подават както по електронен път, така и в офисите на Националната агенция за приходите (НАП). Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Това означава, че хората ще трябва да подадат формулярите само за около 20-ина дни, ако искат да се възползват от бонуса.

Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2019 г.

Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци са публикувани на сайта на НАП. Формуляри за декларирането на доходите са достъпни и в офиса на приходната агенция в Добрич.

През настоящата данъчна кампания приходната агенция дава възможност на хората с увреден слух да подобрят комуникацията си със служителите в салона за обслужване на клиенти, чрез жестов превод с помощта на таблети.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ