05 Декември 2021неделя16:49 ч.

Опашата лъжа

/ брой: 135

автор:Илияна Йотова

visibility 2675

Еврокомисарят Оли Рен обяви и Гърция, и България за страни, които имат проблеми с подадените към Евростат данни за финансовото си състояние (стр.3). Поводът беше дискусията в Европейския парламент за увеличаването на правомощията на Евростат. Гърция получи своите добри думи и дори позицията, че "страната не трябва да се заклеймява", защото след многобройни разговори с ЕК е "намерила правия път".
Какво получихме ние? Съжалението и опасенията на комисаря, че твърде късно са информирани от българските власти за значителни ревизии на бюджетната прогноза и че комисията не разполага с информация защо ревизираме планирания бюджет за 2010 г., който от балансиран стигна до дефицит до 3,8 процента в рамките само на няколко седмици.
Оли Рен е абсолютно прав. Разбирайте - бюджетните планове на България за настоящата година са тотална загадка за комисията. Което влиза в остро противоречие с декларираната само преди няколко дни позиция на министър Дянков, че ЕК нямала опасения за ситуацията у нас.
Оттук насетне вече всички обяснения на Симеон Дянков за "рутинни проверки" и за липсата на притеснения от тях вече са просто и ясно една видима опашата лъжа.

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 232

Видеосрещата между Путин и Байдън ще е във вторник

автор:Дума

visibility 168

Великобритания затяга мерките при пътуване

автор:Дума

visibility 203

Задължителен PCR тест при влизане в Швейцария

автор:Дума

visibility 343

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 504

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 810

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 987

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 526

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ