28 Септември 2020понеделник18:33 ч.

Онлайн игра превръща деца в запалени читатели

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 549

В началото на учебната година едно от децата в силистренското ОУ "Иван Вазов" срича и никога не изпълнява задачи, свързани с четене. Но неговите учители г-жа Бейтула и г-ца Павлова упорито насочват възпитаниците си към книгите. Свързват ги и във виртуална класна стая чрез онлайн играта "Книговище". В нея децата се състезават да отговарят на въпроси върху прочетеното и след това виждат как се справят спрямо останалите. Така по думите на Бейтула "стана чудо". "Той започна да чете, защото не можеше да е последен в класацията и да не знае какво обсъждаме. Сега чете много по-добре."

Онлайн играта върху детски книги "Книговище" е активна официално от май 2019 г. По повод 24 май "Книговище" отново отличaва 24-те деца с най-добри резултати, този път сред повече от 10 000 деца в платформата. Тази година на фокус са и 24-мата учители с най-успешни класове, защото без техния стимул успехът на децата не би бил възможен. Бейтула е именно сред тези 24 учители. Сред тях е и Паола Колева от софийското 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Един от учениците й рядко четял, но "се промени пред очите ми само за седмици".

Тази година грамотите на най-четящите 24 деца носят послание от детската писателка Юлия Спиридонова. "Книговище" отправя и предизвикателство към малчуганите: да поемат едногодишна просветителска мисия в своето училище или град и да увлекат възможно най-много връстници да четат. По време на мисията първо ще изучат делото на Кирил и Методий, а след това сами ще изберат целите си и изработят план за действие с помощта на "Книговище". 

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 183

Над 1 млн. вече са жертвите на Covid-19 в глобален мащаб

автор:Дума

visibility 106

Азербайджан въведе военно положение

автор:Дума

visibility 138

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 239

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 355

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ