11 Юли 2020събота21:15 ч.

Обучават младежи да шофират екологично

/ брой: 184

автор:Юлия Кулинска

visibility 17

Обучение на младежи как да шофират екологично се провежда днес в Перник, съобщиха за ДУМА от Младежкия информационно-консултатски център в града. Изявата започва в 10 ч. на централния градски площад. Инициатори на проекта "Екологично шофиране" са сдруженията "Отворена младеж" и "Обектив" към младежкия център.
Младите хора ще преминат индивидуално обучение за умерено шофиране с минимален разход на гориво и вредни емисии. Специален софтуер в симулатора за шофиране ще анализира поведението на водача и ще прави предложения за подобряване на реакциите му. Участниците в обучението ще имат възможност да разберат по интересен начин не само рисковете, които ги заплашват на пътя, но и основните си права като граждани на ЕС. Това ще бъде постигнато чрез използването на симулатор за шофиране, пресъздаващ рискови ситуации на пътя, целия спектър алко- и наркоочила, които пресъздават виждане след употреба на алкохол или наркотици и ефекта им върху човешките способности. Ще бъде демонстриран специален кантар, който показва на всеки колко тежи неговото тяло при сблъсък със скорост от 50, 90 или 130 км/ч.
Чрез оригинална комикс-книга на младите хора ще бъдат обяснени основните им права като граждани на ЕС и начинът, по който те могат да подават жалби до Европейския омбудсман. Книгата ще се раздава безплатно на тези, които отговорят на осем въпроса за правата в ЕС.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 643

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 572

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1285

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ