30 Септември 2020сряда21:24 ч.

Общински приоритети

/ брой: 11

автор:Деси Велева

visibility 737

С гибелната си политика през последните години управленците в Столичната община успяха да превърнат всяко обсъждане и приемане на основния финансов документ - бюджета, в тривиална формалност, която не би трябвало да буди ничий интерес. Достатъчно е кметицата Йорданка Фандъкова да обяви в микрофона, че предлага рекордно големи суми в приходите и разходите за следващите 12 месеца, за да замлъкне  общественото любопитство. Който пък не успява набързо да се убеди в единствената правота и във вярната посока на пътя, бива нахокан и пратен да се срамува в ъгъла заради липсата на безрезервно доверие в Партията. 

Обаче по някое време на годината излизат  неудобни числа, показващи как са събирани и харчени десетките милиони от бюджета и тогава лъсват един други истини. Оказва се, че и тази година предварителните данни за изпълнение на плановете са потресаващи с драматично ниските проценти на усвоени средства за важни проекти. Общината не е успяла да реализира нито един от така наречените си приоритети и не само това - тя целенасочено намалява разходите за тях през следващата година. Това безобразие говори само за едно - за управленска немощ за реализация на жизненоважни за столичани проекти. Парите ги има, но условия няма. Какъвто и бюджет да се приема, каквито и самохвални заявления да се дават, каквито и обещания да се правят, когато няма капацитет за осъществяването им, усилията са напразни. 

От "Московска" 33 не проявяват немощ само в сферата на чистотата. Приходите от такса смет и разходите по този параграф вървят за поредна година към преизпълнение. Кметството може да не успява да вложи средства за нови детски градини и улици, но се оказва, че няма проблем да изпълни задълженията си към концесионерите в чистотата и да се разплати с частните фирми. Приоритетността тук е на преден план. 

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility 640

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 185

Връщат извънредната ситуация в Чехия от 5 октомври

автор:Дума

visibility 99

САЩ разшириха санкциите срещу Сирия

автор:Дума

visibility 92

Целта: възраждане на България

visibility 0

/ брой: 186

Датата

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 186

На 100 секунди от Армагедона

автор:Георги Георгиев

visibility 539

/ брой: 185

Законите трябва да са в синхрон с народното сърце

автор:

visibility 264

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ