20 Септември 2020неделя23:54 ч.

Община Бургас даде седмица на Доган да узакони постройките в „Росенец“

автор:Дума

visibility 588

След поредна акция на Христо Иванов в „Росенец“, община Бургас обяви, че ще даде срок за узаконяване на сградите от т.нар. летни сараи край плажа.

Една седмица има формалният собственик на лятната резиденция на Ахмед Доган  да узакони постройките в имота. Кметът на Бургас Димитър Николов дори обяви, че ще предприеме действия по забрана за ползване на сградите и може да започне събаряне на оградата, ограничаваща преминаването на пътя, който е общински. Промяната в позицията на общината е изключително рязка, след като години наред имотът бе охраняван, а плажът – недостъпен, въпреки че е общински. Именно бездействието на кмета бе сред мотивите за първата акция на Христо Иванов на „Росенец“, която бе последвана от масово плажуване край сараите на Доган, сблъсъци с полицията и в крайна сметка отказ НСО да охранява почетния председател на ДПС и Делян Пеевски.

Официално собственик на т.нар. сарай е фирма "Хермес солар", но Доган, който се разпорежда с морския палат, не се крие. Преди община Бургас да издаде ултиматум във вторник, съпредседаелят на "Демократична България" Христо Иванов направи втора акция до плажа край имението заради разкритията, че достъпът до него пак е блокиран.

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седемдневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота.

Проверяващите са установили, че строителната ограда на строежа не е поставена съгласно одобрения план за безопасност. Няма я и задължителната информационна табела.

Въпреки че сараят се води строеж, там строителство не тече. Вероятната причина е, че всичко е построено, но не е узаконено. Общината е открила построения от незнайно кого бетонен път през съседен имот- публична държавна собственост, за който не са издавани строителни книжа.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 22

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 141

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 108

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 368

Как търпим това десет години?!

visibility 1128

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 540

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 813

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ