04 Юни 2020четвъртък23:35 ч.

Няма проблем

/ брой: 179

автор:Мая Йовановска

visibility 1355

Аномалиите, които донесе природата, докараха цената на пшеницата на международните пазари до най-високите й стойности от две години насам. Русия вече забрани износа на зърно. У нас само за една седмица верижно поскъпнаха зърното, брашното и хлябът. В някои райони цената на насъщния се покачи с 20 на сто. Засега! Очакванията са, че поскъпването ще продължи. От националната асоциация на зърнопроизводителите алармираха, че към момента се очертава недостиг от около 350 000 тона хлебна пшеница. Засега! От полето стопаните са прибрали едва 650 000 тона зърно, а само за изхранването на хората са необходими повече от 1 млн. тона.
Преди няколко месеца зърнопроизводителите не очакваха такова развитие. Дори сами прогнозираха, че зърно ще има и за износ. Винаги, преди държавите големи производителки да си изброят окончателно тоновете зърно и да кажат точните цифри за добивите има или буря, или затишие. Фактите засега подсказват, че голямата буря предстои. Какво обаче правят през това време нашите управляващи? Консултативният съвет по зърното тепърва ще се събира в понеделник. Браво! Датата е назначена още в средата на юни, когато нещата на бяха на тоя хал, но защо някои да си развалят спокойствието и да го свикват по-рано, като бурята може и да ни отмине! Какво ли ще е оправданието за бездействието сега, ако през зимата ядем хляб на двойни цени? Няма проблем.
 

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ