24 Октомври 2020събота18:13 ч.

Няма нарушение при пускането на Малинов в Русия

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 201

Предварителното проучване от Инспектората към ВСС показва, че няма основание за образуване на проверка по случая с делото, по което съдия Андон Миталов е разрешил Николай Малинов да пътува до Русия. Не са установени нарушения на Закона за съдебната власт, съобщиха от Инспектората на ВСС. Той бе сезиран от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, който искаше информация по образуването, движението и приключването на делото в Специализирания наказателен съд.

От Инспектората уточняват, че проверяват "организацията по образуването и движението на съдебните, прокурорските и следствените дела, както и приключването на делата в установените срокове". В сигнала си обаче Цацаров е поискал ИВСС да се произнесе по същество за правилността на постановения съдебен акт, доколкото съдията е разрешил на обвиняемото лице да напусне страната, без преди такова разрешение да е поискано от прокурор.

Съдебният инспекторат няма компетентност да се произнася по същество относно правилността на съдебните актове и доколкото не са установени нарушения по образуването, движението и приключването на делото, с посоченото становище е прието, че няма основание за образуване на проверка, уточняват от ИВСС.

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 201

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 27

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 691

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1020

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 456

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ