26 Юни 2024сряда22:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Новогодишна “змейова салата”

/ брой: 298

visibility 46

Остава съвсем малко да почакаме, докато 2013 година влезе в правата си под покровителството на Черната водна Змия. Астролозите твърдят, че годината ще ни донесе доста промени, да се надяваме, че това ще бъдат щастливи промени. А сега – рецепта за случая – „змейова салата “.

Ще са ни нужни:

Картофено пюре - 300 гр.
Гъби - 500 гр.
Пилешко филе - 400 гр.
Кромид лук – 3 бр.
Майонеза - 1 опаковка.
Твърд кашкавал - 100-150 гр.
Чипс (с вкус на кашкавал) - 80-100 гр. Червено френско грозде или клюква (вид боровинки). Парче домат или червена българска чушка. Пресен магданоз. Растително масло. Краве масло.


Начин на приготвяне:

Нарежете лука на дребно и го мариновайте. След това поставете маринования лук върху картофите и полейте с майонеза. В тиган запържете гъбите заедно с лука, охладете и сложете като следващ слой от салатата. Отново слой майонеза. Нарежете свареното пилешко филе на дребни парченца. Това ще бъде следващият слой от салатата. И отново майонеза.
Следващият слой ще бъде настърганият твърд кашкавал. Нанесеният слой майонеза върху кашкавала трябва да се разстели внимателно по цялата повърхност на змията. Натрошете чипса и посипете салатата от всички страни. От целите парченца оформете короната за змията. От клюквата или френското грозде направете очите, а от червения пипер - езика. Украсете с ягоди и пресен магданоз.

Готвач Юс

 

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 498

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 496

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 578

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ