27 Февруари 2021събота18:51 ч.

Новите правила за влизане в Германия застрашават вноса

автор:Дума

visibility 477

Поради новите правила за влизане в страната, германската асоциация за търговия с плодове смята, че доставките на плодове и зеленчуци от чужбина са застрашени, пише БГНЕС.

В рамките на няколко часа изискванията за влизане на водачите на транспортни средства, доставящи храни, бяха затегнати до такава степен, че едва ли ще бъде възможно да се внасят плодове и зеленчуци от Испания в Германия, например, пише сайтът BR24.

Ръководителят на асоциацията Брюгер каза, че шофьорите от рисковите райони сега трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди преминаване на границата. На практика това е трудно осъществимо.

Федералното правителство беше информирано предварително за възможните последици, но без резултат. Според асоциацията за търговия с плодове, в момента Испания е една от основните страни доставчици на плодове и зеленчуци в Германия с дял от около 30 %.

От тази нощ в Германия са в сила по-строги правила за влизане в страната на граждани от над 20 високорискови държави, сред които са Чехия, Португалия, Испания и Египет и САЩ. Всеки пристигащ от там пътник, който иска да влезе на територията на Германия, трябва да представи отрицателен PCR тест на границата.

 

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 282

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 68

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 127

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 138

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 407

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 359

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 505

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 393

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ