31 Юли 2021събота00:20 ч.

Нови правила при онлайн поръчки извън ЕС

/ брой: 119

автор:Дума

visibility 356

От началото на следващия месец в сила влизат нови правила за внос на стоки с малка стойност от страни извън ЕС. Те се отнасят предимно за онлайн покупки от страни като Китай, Великобритания и САЩ. В страните от ЕС се премахва прагът за освобождаване от ДДС при внос на стоки на стойност до 22 евро (за България този праг е 30 лв.), в резултат на което всички стоки, внесени от страни извън ЕС, ще бъдат облагани с ДДС, независимо от тяхната стойност. Заедно с премахването на освобождаването от ДДС за внос на стоки с ниска стойност се въвеждат две облекчения при събиране на ДДС за пратки със стойност до 150 евро, уточняват от Агенция "Митници".
От 1 юли 2021 г. се въвежда нова митническа декларация с намален набор от данни при внос, която ще се използва за деклариране на стоки, съдържащи се в пратки, поръчани онлайн и със стойност до 150 евро. На същата дата е планирано стартиране на актуализирана версия на Митническата информационна система за внасяне на Агенция "Митници". Новите правила се отнасят за онлайн покупка на стоки, чиято стойност не надвишава 150 евро, не са обект на забрани и ограничения, не са акцизни стоки. Ако стоките в пратката не отговарят на тези условия, те трябва да се декларират със стандартна митническа декларация, с която до този момент се декларираха всички пратки, подлежащи на митническо оформяне при внос. Както и стандартната митническа декларация при внос, така и новата митническа декларация с намален набор от данни ще се подава по електронен път.

Промените в бюджета влизат в парламента през август

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 145

Дават кредитите от ББР на прокурор

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 145

Отказаха дерогация на "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 145

Вучич: Създаваме Балкани без граници

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 145

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 144

Няма такъв автогол

автор:Валентин Георгиев

visibility 957

/ брой: 145

Левски във Вароша

visibility 364

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 636

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ