09 Юли 2020четвъртък20:04 ч.

Няколко думи

Нови 45 години

/ брой: 10

автор:Евгени Гаврилов

visibility 724

Поскъпването на живота отбеляза шестгодишен връх. Тази информация на НСИ едва ли е новина за хората, които всеки ден влизат в магазин или използват транспорт. Там инфлацията се усеща най-добре, защото едно е казионната статистическа информация, а съвсем друго са сигналите, които дава празният портфейл. Един от аргументите, който ни втълпяват управляващите, е, че под техните грижи непрекъснато забогатяваме, защото заплатите растат. Едно е обаче да ти расте заплатата на фиш, а съвсем друго е да ти се увеличават авоарите в дебитната карта, след като си направил жизненопотребните харчове. Последното в днешни условия за обикновените граждани е невъзможно, защото, пак според НСИ, трайна е тенденцията разходите на домакинствата да нарастват по-бързо от доходите им. Просто няма как да забогатяваш, като харчиш повече, отколкото получаваш. А иначе условия за инфлация у нас има - икономически дисбаланси, нестабилен растеж, срив на инвестициите. 

Тези дни отново се чуха мнения, че през последните години неравенството у нас се е увеличило драстично и е най-високо в ЕС, защото има осем пъти разлика в доходите на 20-те процента най-богати и най-бедни българи. Затова не бива да се учудваме от твърденията на учените от Института за икономически изследвания при БАН, че с тези темпове на развитие ще ни трябват нови 45 години, за да стигнем средноевропейските заплати.

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 129

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 88

Москва отвaря училищата отново

автор:Дума

visibility 76

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 129

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 443

Бандера - с Хитлер срещу Червената армия

автор:Христо Георгиев

visibility 694

/ брой: 129

Ключовите сгради на София

visibility 237

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ