23 Октомври 2025четвъртък08:35 ч.

Нов рекорд на Гинес по съсичане с меч на гроздови зърна

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 771

Американецът Дейвид Ръш влезе в Книгата на Гинес заради ловкостта да разцепва с меч гроздови зърна, докато балансира върху скейтборд, предаде агенция ЮПИ. Мъжът успя да посече 70 подхвърлени във въздуха зърна за 1 минута. Ръш има зад себе си 100 подобрени Гинес рекорда, като със своите начинания цели промотирането на научно-техническото образование в САЩ. Рекордьорът балансираше върху скейтборд и посичаше плодовете със самурайски меч. Преди известно време Ръш регистрира световно постижение по съсичане на плодове киви, балансирайки върху голяма надуваема топка.

Мъжът довери, че посичането на гроздовите зърна се оказало по-трудно, защото те са по-малки и понякога отскачат от острието на меча, без да бъдат срязани.

Такситата в София поскъпват с 18,6%

автор:Дума

visibility 2733

/ брой: 197

Бюджетният дефицит на България стигна 3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 2728

/ брой: 197

Търсенето на жилища изпреварва предлагането

автор:Дума

visibility 2941

/ брой: 197

45% от чиновниците у нас обядват за над 10 лв.

автор:Дума

visibility 2667

/ брой: 197

Кремъл: Няма дата за среща Путин - Тръмп

автор:Дума

visibility 2810

/ брой: 197

Австрия и Швеция засилват мерките срещу мигрантите

автор:Дума

visibility 3092

/ брой: 197

Испания възобнови дебата за смяната на часа

автор:Дума

visibility 2855

/ брой: 197

Колумбия отзова посланика си в САЩ

автор:Дума

visibility 3006

/ брой: 197

Пиротехника

автор:Александър Симов

visibility 2512

/ брой: 197

Голямата картина

visibility 2675

/ брой: 197

Предсказуем резултат

visibility 2653

/ брой: 197

Младите гласове за пътя на България

автор:Дума

visibility 2784

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ