09 Август 2020неделя15:08 ч.

Нощ на игрите с вход свободен

Второто издание на проявата предлага над 40 събития на 30 места в София

/ брой: 209

автор:Дума

visibility 573

Вход свободен е обявен и за второто издание на Нощ на игрите (Sofia Game Night), което се завръща на 2 ноември с още повече предложения за ценителите. Ще има събития за настолни и компютърни игри, виртуална реалност, детска програма, насърчаваща МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст, както и още много забавления, турнири, партита и т.н. Над 40 събития за малки и големи ще превземат 30 места в София - от центъра до Бояна и от кв. "Полигона" до "Младост".

Игрите най-често се асоциират с развлечение и свободно време, но имат много по-голям потенциал и влияние. Доста проучвания доказват, че именно така децата учат най-лесно и ефикасно. От най-ранна до юношеска възраст игрите стимулират логическото и стратегическото мислене, развиват въображението и подпомагат социалните умения. Заниманията за възрастни пък често засягат важни социални и политически теми като властови отношения в обществото, милитаризъм и др. Игрите намират своето неизменно място още в изкуството, музиката, театъра, музеите.

Именно този огромен потенциал ги превръща и в една от най-бързо развиващите се индустрии както в световен мащаб, така и в София, която е един от най-важните хъбове за гейминг индустрията на Балканите. Местната гейминг сцена включва над 50 малки и средни компании и независими студия и разработчици, както и повече от 30 гейминг клуба и десетки организации и сдружения.

Всичко това и още много Sofia Game Night ще онагледи с разнообразната си програма, обединяваща почти цялата гейминг сцена в българската столица. Нощ на игрите е за онези, които се определят като геймъри, но и за другите, които се кълнат, че не играят игри. Събитието е за малки, големи и непораснали.

Някои от проявите са ограничен капацитет поради спецификата на игрите и изискват предварително записване, което може да стане онлайн или в деня на събитието.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 301

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 673

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1200

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ