04 Юли 2020събота18:59 ч.

Нигяр Джафер: Разликите в цените на лекарствата са законни, но не са справедливи

автор:Дума

visibility 571

Различните цени на медикаментите в частни и държавни болници са законни, но се са справедливи. Това не е ефективно харчене на публични ресурси, защото средствата се покриват от НЗОК. Коментарът направи пред БНР д-р Нигяр Джафер от ПГ на ДПС във връзка с думите на шефа на Касата Дечо Дечев.
"Ако ме питате дали тези цени са законни и това, което се случва, е законно - да! ... При търговете, които се провеждат от държавните и общински болници, може да се постигне по-ниска цена, защото е нормално при един търг да има конкуренция и да се постигат такива ниски показатели. Да, законно е частните структури да купуват медикамента на по-висока цена. Друг е въпросът дали е справедливо и дали е ефективно харчене на публични ресурси, защото тези средства се покриват от НЗОК. Ето това визира д-р Дечев", обясни Джафер.
Тя припомни, че и предишният управител на НЗОК проф. Камен Плочев си тръгна след изявления за нередности в Касата.
По думите й "свидетели сме на бунт на управителите на Здравната каса напоследък".
Според нея Министерството на здравеопазването е влязло в кръгова отбрана след изявлението на управителя на Здравната каса Дечо Дечев. Тя уточни, че д-р Дечев е предложен и избран от управляващото мнозинство. По думите й той е отишъл на този пост с намерение да промени нещата в посока на прозрачно харчене на публичните средства, повече контрол и ефективно управление на обществените средства. 98% от казаното от д-р Дечев ние бихме подкрепили и сме съгласни с това, което той казва, добави д-р Джафер.
Имаме и несъгласия. Ние сме за равнопоставеност на субектите, независимо от тяхната собственост, добави народният представител от ДПС.
Нигяр Джафер коментира и политическата тема със смяната на министъра на екологията и заяви, че до края на деня от ДПС ще вземат решение дали да подкрепят предложението на коалиционния съвет на управляващите Емил Димитров да застане на поста на Нено Димов.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 607

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 659

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1244

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ