02 Март 2021вторник10:47 ч.

Ние питаме...

/ брой: 246

автор:Деси Велева

visibility 434

Ако чакате отговори по важни проблеми от Столичната община, няма да ги получите скоро. От "Московска" 33 предпочитат да задават въпроси, не да намират решенията им. Точно това направи преди ден Йорданка Фандъкова, която изглежда сега откри, че в Южния парк и редица други обществено значими зелени площи имало частни имоти! И започна да задава куп въпроси - чии са имотите, как да ги изкупим, откъде да почнем?

Оказва се, че от администрацията едва сега започват! Едва сега правят планове и тепърва ще предприемат конкретни стъпки за справянето с проблем, добре известен от години. Размислите на кметицата, които идват ненавреме и завършват с обобщението "въпросът е много сложен", са пикът в безхаберието, наглостта и незаинтересоваността на Столичната община. Ако оттам не са наясно, че в съвсем близко време предстои истинска война за всяко зелено кътче в София, което още е частно и е заплашено от потенциално застрояване, тогава битката е наполовина изгубена. Даже на три четвърти е обречена. Защото досега Столичната община трябваше да има цялостна стратегия за придобиване на частни терени, които попадат в обществено значими територии, да е преценила кои са най-спешни за изкупуване или отчуждаване. И най-важното - да е заделила достатъчно средства, за да ги получи и запази като неделимо цяло в зелената система на града. 

Нищо подобно обаче не се е случило. Общината очевидно е проспала ценно време, а сега й остава само да търси удобен виновник в чуждо лице и да го посочи демонстративно с гузна подигравателна усмивка. Като нищо отговорниците за предстоящата криза ще бъдат намерени във времето на колективизацията и реституцията. А докато избухне бомбата, ролите на обществото и кметството ще продължат да са разменени. Вместо първите да питат, а вторите да отговарят, ще е обратното. 

Пак затвориха „зелените коридори“

автор:Дума

visibility 84

COVID-19: Рязък скок на заразените – 2 588 нови случая

автор:Дума

visibility 195

Отново опашки за ваксини

автор:Дума

visibility 161

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 42

СЗО: Пандемията няма да приключи до края на годината

автор:Дума

visibility 184

Все повече хора желаят ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 42

Масирана атака в Скопие срещу Любчо Георгиевски

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 347

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 331

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 232

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 225

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ