06 Август 2020четвъртък22:21 ч.

Криза

Народният поема Вазовия музей

/ брой: 268

автор:Дума

visibility 744

Народният театър "Иван Вазов" да поеме финансовата издръжка, управлението и дейността на Вазовата къща-музей в столицата - е придумал Вежди Рашидов директора на театъра Павел Васев - това стана известно на свиканата вчера в агенция София прес специална пресконференция. В нея участваха уредничката на къщата-музей Мирела Иванова, проф. Милена Цанева и Михаил Неделчев.
Поводът за настоящата пресконференция е публикация в столичен всекидневник, където се дискутира съдбата на къщата-музей "Иван Вазов" - поясни Павел Васев, като уточни, че е изпратил докладна записка до министъра на културата, в която предлага двете културни институции да се обединят, като Народният театър занапред осигурява финансовата издръжка на музея, неговата поддръжка и по-нататъшно развитие. Шефът на най-голямата българска сцена обеща да бъде открита допълнителна експозиция на къщата-музей в театъра, да бъде обогатена дейността й. Искам да ми бъде поверена грижата за състоянието на Вазовия музей, за да има той своя идентичност - заяви Васев. В негова подкрепа се изказаха и останалите участници в пресконференцията.
Не предлагам да ми бъде осигурен специален бюджет. Предлагам сами да намерим формулата музеят да бъде приведен в адекватен вид - уточни накрая Павел Васев.
Остава обаче неизвестна позицията на "чиновниците" от МК и на директорката на Националния литературен музей Румяна Пашалийска - коментираха посветени по случая.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 105

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 724

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ