29 Май 2020петък17:53 ч.

НАП започва да събира закъснелите плащания

Данъчните възобновяват образуването на нови изпълнителни дела и провеждането на публични търгове

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 400

От днес се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

1400 фирми, чиито банкови сметки са били запорирани от НАП, са получили разрешение от ведомството по време на извънредното положение да извършват неотложни плащания, съобщават от приходната агенция. Става дума за дружества, които не са били в състояние да обслужват задълженията си към бюджета. На тях НАП разреши с част от постъпленията по запорираните банкови сметки да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни. Друга част е отишла за погасяване на данъци и осигурителни вноски.  

"В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната", казва директорът на "Събиране" в НАП Боряна Жилова.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 720

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 364

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1326

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 413

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ