08 Август 2020събота14:41 ч.

Наемите на държавните имоти по пазарни цени

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 793

Наемните цени на имоти, които са държавна собственост, ще се определят на база оценка, извършена от независим оценител. Те ще отчитат условията на конкретния пазар и ще са съобразени с приетите по реда на Закона за независимите оценители стандарти за оценяване, съобщиха от МРРБ. Досега наемната цена на помещения, предназначени за здравни, образователни и хуманитарни дейности, както и на помещения, предоставени на международни организации, които се предоставят под наем без провеждане на търг, се определяше в троен, съответно в петорен размер спрямо наемната цена на жилище със същата полезна площ и показатели.

Политическите сили, които отговарят на чл.31 от Закона за политическите партии, вече няма да заплащат наем, а ще се учредява безвъзмездно право на ползване върху имот, частна държавна собственост, за срок не по-дълъг от десет години. В разпоредбите на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост е записано изрично, че партиите не могат да използват държавния имот за извършване на икономическа дейност, нито да го отдават под наем или да го преотстъпват за ползване.

Оранжев код за пожари в 15 области

автор:Дума

visibility 0

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 202

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 321

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 563

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1036

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ