26 Август 2019понеделник12:10 ч.

На ход са ДАНС и Ахмед Доган

/ брой: 134

автор:Лилия Томова

visibility 699

"Кампания за самоопазване" било започвало Главното мюфтийство, обяви самото то в специална декларация до медиите. Като че ли е военна организация. Или го влече да възроди някогашните "Доброволни отряди на трудещите се"? Макар във второто допускане да няма нищо лошо...
Е, защо, братя от мюфтийството, тази радикалност? Пребит е млад мъж пред столичната джамия. Това е ужасно, разбира се. Но се случва всеки ден - с нас, с децата, с родителите ни. Съвсем не на религиозна основа, каквото е внушението на гневното писмо на мюфтията. И което на мен ми звучи, за жалост, като призив. Такива призиви са обаче взривоопасни и са игра с огъня.
Трябва да преборим престъпността, всички го искаме. Вече е безкрайно ясно, че оторизираният да го стори, близкият приятел на посланик Уорлик и на новата многоапартаментна председателка на СГС - вътрешният министър Цветанов, няма нито сили, нито може би желание за това. Но защо тогава парламентарното ДПС не му поиска, ама категорично, оставката? Да излязат с инициатива да се изрепчим, който както може, срещу уличните безобразници и бандюги, без значение от вярата им. Да се консултират с другите парламентарни сили като как, аджеба, бихме могли да си сътрудничим срещу насилието по улиците, селата, в домовете ни.
И да изтеглят ръководителите на ДПС, все едно дава ли им законът право или не, ушите на новия главен мюфтия. Който си позволява да прави изводи, че: "Мюсюлманите в страната не са желани". Че "Натискът срещу тях ще продължи".
Защото не само честта и достойнството на исляма и мюсюлманите, както пишат от мюфтийството, имат нужда от защита. От нея имат нужда всички хора, от всички религии, също и атеистите. Всички сме граждани на страната си и или ще оцелеем заедно, както винаги е било, или ще обявяваме всеки "друговерец" за враг. Не съм съгласна!
Новият баш мюфтия напористо взе да се експонира по системата (дано не се обиди) "Луд умора няма". Негова си работа, но да го прави с по-безопасни примери и да избягва риториката, непоносима за нормалността в държавата ни. И да вземе да хвърли този новопокръстен началник на бунището на историята твърденията си, че част от българското общество било "враждебно" и "агресивно настроено към исляма, ислямските ценности и мюсюлманската общност". Да забрави и шизофренния си извод, че подобни прояви, като тези пред джамията, не са хулигански или криминални, а са "обща стратегия и непримиримост към мюсюлманите", от които можели "да произлязат и по-мащабни насилствени операции". Той нахъсва ли някого? Ако да, кого?
Не че номерът му ще мине...
У нас никой не ограничава религиозните права и свободи, а именно въпросната "декларация" е опит за подклаждане на междурелигиозни сблъсъци и застрашава националната сигурност.
А щом е така - на ход са ДАНС. И - Ахмед Доган... Нали беше бащата на етническия модел за мир на Балканите?

Български ТЕЦ-ове горят боклука на Италия

автор:Дума

visibility 0

4 милиарда лева годишно доплащат пациентите в болниците

автор:Дума

visibility 37

Спират топлата вода в няколко района в столицата

автор:Дума

visibility 76

КЗК шикалкави за Ковачки, правела секторен анализ

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 163

Очакват 21 тона злато от "Ада тепе" за 8 г.

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 163

Могат да се подават искове срещу фалиралата "Олимпик"

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 163

Пчеларите се оплакаха от слаби добиви и ниски изкупни цени

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 163

Огън бушува по цялата Земя

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 163

"Союз МС-14" пак ще пробва да се скачи с МКС

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 163

Ким се хвали с нова ракетна установка

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 163

НАСА разследва първото престъпление от Космоса

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 163

Законът "Анти-Нинова" няма да спре БСП!

visibility 338

/ брой: 163

Бухалка по сървъра

автор:Валентин Георгиев

visibility 235

/ брой: 163

Поуката

автор:Деси Велева

visibility 173

/ брой: 163

Еленко Божков: ЕС може да забави процедурата за "Белене"

автор:Мая Йовановска

visibility 301

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ