27 Февруари 2020четвъртък18:42 ч.

Момчил Неков се срещна с лекари от Силистра

автор:Дума

visibility 617

Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна с лекари от Многопрофилната болница за активно лечение – Силистра и от Градската поликлиника. Лекарите обясниха ситуацията в МБАЛ с това, че отвън сградите са ужасни, отделенията изглеждат добре и въпреки че не разполагат с най-модерната техника, специалистите, които работят там, са високо квалифицирани. Проблем обаче е, че тези квалифицирани специалисти бягат от града, защото заплатите им са твърде ниски, а условията за работа – недостатъчно добри. Голяма част от персонала е в пенсионна възраст, но заради недостиг на лекари и медицински сестри, продължават да работят, обясниха те. Според лекарите, ситуацията е много по-страшна и тревожна, отколкото изглежда отстрани. Кадровата криза е силно осезаема и това ще стане видно за всички до една година, когато ще е твърде късно, за да се спаси болницата, споделиха още лекарите. По думите им освен липсата на персонал, пациентите също намаляват всяка година заради лошите условия в болницата, въпреки клиничните пътеки. Липсват например средства за вътрешна мрежа за газификация на сградите. В АГ отделение има една единствена тоалетна, която трябва да използват всички пациенти деца и техните родители, казаха още силистренските лекари.
За да се справят с тази тежка ситуация, лекарите и Момчил Неков обсъдиха възможни решения. В краткосрочен план, за да бъдат привлечени лекари и медицински сестри,  Неков се ангажира с финансиране на специализации и курсове за повишаване на квалификацията от общината,  настаняване в общински жилища и договори за финансиране на студенти. Може да се открие и специалност за подготовка на медицински сестри във филиала на Русенския университет, който се намира в Силистра. Трябва да се инвестира в закупуването на модерна медицинска техника, както и да се кандидатства по проекти за енергийна ефективност, обясни кандидатът за кмет.
Тези мерки трябва да се вземат много спешно, за да могат жителите на община Силистра, техните деца и родители да продължат да се лекуват в МБАЛ – Силистра, а не да  изминават стотици километри при всеки болничен симптом, защото всеки един е потенциален пациент, заключи Момчил Неков.

Гешев прати двама прокурори в ОАЕ заради Васил Божков

автор:Дума

visibility 117

Отново променят изпитите след седми клас

автор:Дума

visibility 120

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

автор:Дума

visibility 192

Регистрират онлайн пристигащите от държави с коронавирус

автор:Дума

visibility 131

40% от ВиК дружествата работят без разрешителни

автор:Дума

visibility 59

Хаосът с тол системата остава

автор:Дума

visibility 210

Отлагат старта на тол системата за 27 март

автор:Дума

visibility 417

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 40

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 40

ЕС не търси сделка "на всяка цена" с Лондон

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 40

Необходима ни е програма за действие

автор:Дума

visibility 108

Ще чуем ли пак името на Ванчето в зарята на Трети март

автор:Христо Георгиев

visibility 619

/ брой: 40

Как се чества Освобождението до 1944 г.

автор:Велиана Христова

visibility 401

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ