02 Декември 2022петък02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°. Днес над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°.

Мобилните телефони 18 пъти са по-мръсни от обществена тоалетна

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 1373

Мобилните телефони са покрити с 18 пъти по-гъст слой бактерии, отколкото ръчките/бутоните за пускането на водата на казанчетата в мъжките тоалетни. Това констатира изследване, проведено по поръчка на британската агенция за защита правата на потребителите "Which?". Анализът на микробилогичните проби, взети от 30 телефона, сочи, че 7 от апаратите показват изключително високо и опасно за здравето съдържание на бактерии. А по един от тях концентрацията им била толкова голяма, че би могла да причини незабавно тежко стомашно-чревно разстройство, съобщава британският всекидневник "The Daily Telegraph".
Според експертите милиони мобилни телефони на Острова превишават максимално допустимите норми на бактериологично замърсяване. Бактериите от своя страна лесно се прехвърлят от един телефон на друг при предаването им от ръка на ръка. Въпреки че повечето бактерии не могат да причинят мигновена вреда, голямото им натрупване е свидетелство за масово лошо хигиенно равнище и може да осигури благоприятна хранителна среда и за по-сериозни болестотворни микроорганизми.
Специалистът в областта на хигиената Джим Франсис посочва, че телефонът с особено високи нива на бактерии е трябвало да бъде подложен на пълна стерилизация. За избягването на самото замърсяване се препоръчва почистването на апаратите с мокри кърпички на спиртна основа.

Tesla изтегля от китайския пазар над 435 000 електромобила

автор:Дума

visibility 1215

„Булгаргаз” поиска по-висока цена на газа за декември

автор:Дума

visibility 319

БНБ определи основен лихвен процент за декември от 1,3%

автор:Дума

visibility 357

И при пълна либерализация КЕВР ще определя цената за бедните

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 234

Извор на скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 230

/ брой: 234

Български резил

автор:Юри Михалков

visibility 246

/ брой: 234

Парадокси на пазара на труда

автор:Аида Паникян

visibility 285

/ брой: 234

Нов автомобил за ДЦПЛУ - Пещера

автор:Дума

visibility 406

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ