19 Май 2021сряда06:16 ч.

На откриването на изложбата в Стара Загора

Младежка изложба наредиха в Раднево

За 22-ри път фондация "Пламък - Стара Загора" представя автори от 16 до 35 години

/ брой: 46

автор:Трифон Митев

visibility 1076

Вече 22 години фондация "Пламък - Стара Загора" подготвя и представя Младежка художествена изложба в зала "Байер" в Стара Загора. Прекрасно е! Това става възможно благодарение на съдействието на Представителството на СБХ в Стара Загора, на подкрепата на в. "Национална бизнес поща" и Дружеството за разпространение на знания в града на липите. Във времето са помагали и помагат общината, търговски дружества и отделни приятели като Румен Райков, Еньо Енев, Станимир Стоянов, художниците доц. Злати Златев, Милен Алагенски, Тошо Стефанов, Валентин Дончевски, Росен Кавръков, Елеонора Атанасова...

Прекрасно е да видиш творбите в изложбената зала "Байер" на млади хора от 16- до 35-годишна възраст! Това са багри, светлини и сенки, без ограничения за техника и тема - просто представяне на света такъв, какъвто го усещат младите хора. И повярвайте, по техните картини и пластики наистина ще усетите и собствения си свят - с любов и трагизъм, с радости и трудни мигове... Географията на участниците постоянно се променя и разширява - в изложбата участват творци от Каварна и София, от Стара Загора и Казанлък, от Чирпан и Велико Търново - ученици, студенти, работещи... Някои от първопроходците на традиционната Младежка януарска художествена изложба са вече утвърдени имена в света на художниците и скулпторите.

От предишната година и през 2020-а със съдействието и на фондация "Постижения" на Младежката изложба гостуваха най-малките - художници от детските градини на Стара Загора, Раднево и Гълъбово. През тази година техният наплив е толкова голям, техният ентусиазъм е толкова голям, че стана много голям и броят на най-малките художници на Стара Загора. Затова организаторите решиха през следващата, 2021 г., за тях да се постави отделна самостоятелна изложба...

Стана традиция експозицията след Стара Загора да гостува в изложбените зали на Раднево и Гълъбово. Днес е вече в Раднево, предстои й пътуване за Гълъбово. Това е едно шествие на красотата и вяра, че красотата не секва. Че тя наистина спасява света!

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ