24 Октомври 2020събота08:46 ч.

Актуално

Митодиту и други атланти

Чисто нови атлантици попълниха кохортата на хоноруваните русофобски бройлери

/ брой: 123

автор:Велислава Дърева

visibility 3933

"Владимир Путин няма нито работа, нито празник в България на 3 март 2018 година"! Това повели и постанови новороденият Атлантически съвет на България (АСеБе). Чисто новите атлантици попълниха неизброимата кохорта хонорувани русофобски бройлери, иждивенци и стипендианти. Сред тях блестят Митодиту, Сашиту (Ал. Йорданов), Гнусотникът беснеещ (Евг. Михайлов), Антоний Гълъбов, Велизар Шаламанов, Манол Глишев, Дилян Николчев и пр.
АСеБейците имат рециклиран, реновиран и ъпгрейдван костовистки девиз: "За силна България в силен Алианс!".
АСеБейците имат мисия:
1. Като едни сущи атланти (виж картинката!) да крепят на своето крехко интелектуално рамо евроатлантическите безценности и да ги отстояват с цялата си духовна немощ. Справка - атлантът е мъжка кариатида, понякога носи на рамо земното кълбо като вакло ягне, не се знае накъде го носи и къде ще го отнесе, но изглежда, като да го е откраднал; обикновено крепи някакъв балкон, корниз или еркер, обаче това е привидност - атлантите само украсяват фасадата. В нашия случай те са едни евтини, панаирджийски бижунца връз фасадата на чуждия интерес.
2. Да бдят за евроатлантическата чистоплътност на България нине, присно и во веки веков; да прочистят нейното минало, настояще и бъдеще от всяка русофилска мръсота, путинистки боклук и болшевишка смрад; да диверсифицират нейната история като тръбопровод, из който да шурти благочестива безпаметност и благоверен атлантизъм.
3. Да слухтят, дебнат, душат и надушват хибридната воня на руски хакер, ботуш и махорка; да обискират всяка мисъл, ред, междуредие и метафора, SMS, e-mail и twitter, инстаграм, блог и фейсбук.  
4. Да дават решителен отпор на всяка руска агресия, заговор, съзаклятие, интрига, машинация, комплот, конспирация и попълзновение.
5. Да изобличават и неутрализират безмилостно коварните кремльовски слуги, кагебисти, путинисти, рублоядци и прочее национални предатели, що денонощно кроят козни срещу нашето светло бъдеще.
6. Да надничат под всяка табуретка, във всеки ъгъл и чекмедже, и колчем открият треперещото от смъртен ужас "кърваво ботоксно жуже" (или негови слуги), тутакси да го (ги) изритат с атлантически шутове извън българските предели.
7. Да декорират всички руски (съветски) паметници със свастики и с надписа "Вън руските окупатори!", после да ги взривят и изринат с булдозери и така да докажат, че са искрени европейци, правоверни натовци и най-паче - мерзавци и нягодяи.
8. Да просветят възпаленото съзнание на тъпото простолюдие (белким вдене най-сетне), че Русия не е нашата освободителка, а нашата поробителка; че Русия е агресор и окупатор; че няма Руско-турска освободителна война, а "военна кампания преди 140 години"; че Русия може (евентуално, едва ли не) и да има някакъв имагинерен принос, но главната заслуга е на несъществуващи тогава държави - например Украйна; че победата на СССР над нацизма е чудовищно злодеяние и престъпление срещу човечеството, а 9 септември 1944 г. е най-мрачната дата в нашата история. 
9. Да предотвратят зловредния, пагубен ход на президента Радев да натресе Путин в България на 3 март 2018 г. -  един "недалновиден, късоглед политически ход със силен антибългарски, антиевропейски и антинатовски заряд", който ще взриви нашия цивилизационен избор, ще помрачи кристалния наш атлантически лик и ще ни дискредитира посред европредседателството. Този ход ще "демонстрира обвързаността на част от българския политически елит с днешната политика на Кремъл", ще ни въвлече в подмолния руски сценарий, "предвиждащ благодарност към "освободителите". Тази благодарност ще се изроди в недостоен "призив от българска територия за освобождение [на Русия] от санкции".
Ерго - Освобождението на България, Възкресението на българската държава, е недалновидно, късогледо, антибългарско, антиевропейско и антинатовско. А 500-годишното турско робство (присъствие, съжителство, рахатлък) е апотеоз на европеизма, атлантизма и главно - на цивилизацията. Ами да! Затуй на "цивилизованите европейски вълци" (думи на Христо Ботев) им беше през Босфора за 5-вековните страдания и унижения на православния български народ!
10. Ако въпреки всичко агресорът се домъкне, АСеБейците ще дислоцират на Орлов мост оръдията и танковете от времето на Вермахта и ще посрещнат Путин с мощен, смъртоносен залп. Ако ли пък чепикът на споменатото лице дръзне на 3 март да припари на Шипка, то тогаз АСеБейците ще да отбраняват върха свещен като сущи опълченци (без Столетов, Радецки и други поробители!). "Грабвайте телата!", Митодиту ще изкряска, и телесата на Сашиту ще фръкнат завчаска...
Следвайки висшата логика на АСеБейците, тез политически потомци на хаджи Иванчо Пенчович ефенди, предлагам:
Панихидата за 140-годишнината от злощастния край на нашия 5-вековен рахатлък и благоденствие под сянката на падишаха да бъдат под патронажа на султан Ердоган и под знамената на неоосманизма, неонацизма, русомразието, бандеролюбието и евроатлантическото безкористие.
Улиците и площадите в България, носещи срамотните имена на руски поробители, да преживеят здравословен, демократичен "възродителен процес" и за вечни времена да бъдат прекръстени на всички султани, султанки, везири, наложници, паши, бейове, шах-задета, мютесарифи, мюдюри, генерали, евнуси и башибозуци.
И да не оставим без площад символа на евроатлантизма Бенджамин Дизраели лорд Биконсфилд!
Да увековечим монументално нашите благодетели. Сред Плевен да турим един Осман паша в бронз, в Русе - Мидхат паша, в Бояджик - Шефкет паша, в Шейново - Вейсел паша, в Пловдив да изваяме с любов Лала Шахин. Да отделим специално внимание на Сюлейман паша, изклал в един ден 25 000 българи в Стара Загора. На Бузлуджа да издяламе един гранитен Куртчу Осман Кърагасъ до погубения от него Хаджи Димитър. Да възвисим един белокаменен Ахмед ага Барутанлията току над черковата в Батак - че да гледа отвисоко черепчетата на цивилизационно посечените пеленачета.
На Шипка, разбира се, ще обезсмъртим отново Сюлейман паша. И на паметника ще напишем: "Търчете! Тамо са раите!"...
   

     

 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 551

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 694

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 366

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ