09 Април 2020четвъртък04:33 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Мимикрията на Фидосова

/ брой: 31

автор:Юлия Кулинска

visibility 490

Постигането на консенсус за промени в изборния кодекс май се оказва "мисия невъзможна". Вчера в парламента тежката артилерия на ГЕРБ Искра Фидосова се опита да финтира журналистите, като имитира среща, за която уж всички партии знаели. Мимикрията е способност за сливане с околната среда, за да останеш незабелязан, ама чак пък това да се случи на Фидосова, е доста абсурдно. И колкото да се опитва да се прави на незабележима, от ДПС и БСП са я забелязали вчера на председателския съвет и са я уведомили, че няма да могат да участват в консултациите. Само че след срещата на парламентарно представените партии с посланиците на САЩ и на страните-членки на ЕС и на НАТО, на която от левицата предупредиха, че управляващите готвят фалшифициране на изборите през юли, Фидосова изведнъж стана по-ниска от тревата. Тя почти веднага отстъпи от позициите си за промени в изборния закон и е на ръба да приеме предложенията на опозицията.
Да, ама на Фидосова хич не й се иска да се предава без бой. Пък нали и ловна пушка размахва... И започна мимикрията! От непреклонна за промени в изборния закон фурия в пленарната зала, Фидосова изведнъж стана блага, хрисима, сговорчива. Тя дори се съгласи със сините, дефиницията, че само БСП и ДПС са опозиция, да претърпи промяна, само и само преговорите да стартират. Но не пропусна вчера с усмивка да разкаже колко добрите ГЕРБ са загрижени за изборното законодателство, а колко са лоши и безотговорни всички останали партии.
В края на провалената среща мимикрията на Фидосова лъсна с пълна сила. Почти кротко слялата се с масата депутатка нервно се изправи в цял ръст и заядливо отсече, че няма да кани повече никого на кансултации, а обсъжданията на изборния кодекс продължават в подопечната й правна комисия. Точно като в поговорката, че вълкът козината си мени, но нрава - не...
 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ