29 Май 2020петък10:34 ч.

Менталната аритметика отключва гениалността

Упражнения с древното китайско сметало "абакус" и методика за скоростно четене се прилагат вече и у нас за хармоничното развитие на малчуганите

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 1698

Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане, уточниха от международния бранд SmartyKids. Иде реч за едни от най-популярните и иновативни методи за развитие на децата. Менталната аритметика стана популярна у нас през последните две години, но в световен мащаб отдавна е сред предпочитаните детски курсове, развиващи мозъка.

Методистите на SmartyKids въведоха тази система и в България, като вече работят и над различни курсове за деца. Един от тях е методика за хармонично развитие на малките с помощта на специални упражнения с древното китайско сметало "абакус" и практика за по-бързо устно смятане. Благодарение на първия курс - менталната аритметика, по време на занятията у детето протича важно за неговото развитие активиране на мозъка, вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане. Въведен е и курс SmartyЧетене - за бързо (скоростно) четене за деца от 7 до 12 години, отново по авторска методика.

Благодарение на факта, че менталната аритметика задейства и развива и двете полукълба на мозъка, тя спомага да се подобри паметта (краткосрочна, дългосрочна и фотографска), да се формира логическо мислене и децата да се научат да се концентрират лесно. А древното китайско сметало помага на детето да подобри фината си моторика.

За да бъде обучението интересно, педагозите от развиващия център редуват интелектуалното натоварване с интерактивни занимания и подвижни игри. За целта експертите адаптираха класическата методика за бързо смятане с "абакус" и включиха в занятията системи за поощрения и геймификация - игрови и състезателен елемент към сериозната програма на обучение. 

Така децата се запознават със Смарти. В началото героят отива на космическа мисия, за да спаси причудливите си приятели от надвиснала опасност. Всяко ниво има съвсем различна приключенска обстановка. Децата минават през разнообразни предизвикателства, които са свързани в общ сценарии, а на края получават сертификат от компанията.

Програмата за 24-месечно обучение по ментална аритметика е разработена за деца от 4 до 12 години и е разделена на модули. За най-малките занятията протичат два пъти седмично, а за големите - веднъж седмично, с двойна продължителност.

Важен елемент за максимални успехи е "тренажорът" - специална програма, която позволява децата да се упражняват извън центъра и да подобряват възможностите си.

Какви умения развива менталната аритметика в децата, можете да видите тук:

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ